Prevarantima i falsifikatorima lične karte Andreja Vučića opet se nije sudilo

Autor:

Hronika

23.11.2020

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Dragoslavu Joksimoviću (56), optuženom da je 2010. godine otvorio fantomsku firmu za pranje para "Asomakum" falsifikovanom ličnom kartom na ime brata predsednika Srbije Andreja Vučića i jos 17 lica, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu jer se četvorica okrivljenih nisu pojavila na sudu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Andrej Vučić

Pored prvooptuženog Dragoslava Joksimovića, u ovom slučaju je optuženo još 17 okrivljenih koji se takođe terete da su osnivali fantomske firme za pranje para, a sve ukupno ih brani više od 20 advokata. 

Pored Joksimovića, za prevaru u sticaju krivičnom delom pranje novca u ovom slučaju optuženi su i – Nemanja Perić, Aleksandar Jović, Mladen Aković i Goran Bošković.

Takođe, za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica terete se – Milan Mašić, Snežana Đuričić, Vladimir Antić, Živorad Živanić, Jefta Jovanović, Slaviša Smiljić, Safet Feković, Predrag Knežević, Mladen Janković, Dragoša Puzović, Vladimir Matić, Matija Vujnović i Dimitrije Filaktov.

Nakon hapšenja osumnjičenih, saopšteno je da je u istrazi poslovanja "Asomakuma" utvrđeno da je firma osnovana s lažnom ličnom kartom, a na osnovu poređenja s pravom ustanovljeno je da je u pitanju falsifikat, odnosno da nisu identični fotografija, pečat MUP-a, potpis, broj lične karte i prijava prebivališta.

Optužnica, koja je potvrđena još u maju 2017. godine, tereti 18 okrivljenih za krivična dela prevare, pranja novca i zloupotrebu položaja odgovornog lica. Petorica su optužena da su navodno osnovali fantomska preduzeća preko kojih su prali pare na osnovu falsifikovanih ličnih karata i protiv njih se vode i odvojeni postupci. 

Sudjenje je zakazano tek za 9. i 10. februar naredne godine. 

Prvo ročište je odloženo jer advokati okrivljenih nisu dobili transkript sa pripremnog ročišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Sara

23.11.2020 10:17

Pravda je dostižna. Ne mogu da blate nečije ime a da se izvuku.

Zeljko85

23.11.2020 10:20

Pa šta radi naše sudstvo? Mogli bi malo da krenu da rade svoj posao.

Željko

23.11.2020 10:21

Jedva čekam da se suđenje završi i da se opozicionim hejterima zapuše usta.

Vlada

23.11.2020 10:21

Svako ko je kriv treba da odgovara za svoje postupke.