Teretni voz sa amonijakom izleteo iz šina u Resniku! Železnički saobraćaj u prekidu

Autor: Republika

Hronika

21.11.2020

18:52 >> 19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teretni voz koji je prevozio amonijak večeras oko 19.00 časova izleteo je iz šina u Resniku

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Prema prvim informacijama, amonijak nije iscureo iz voza.

 

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENjE "INFRASTRUKTURE ŽELEZNICE SRBIJE" I  "SRBIJA KARGA"

IZMEĐU RESNIKA I PINOSAVE ISKLIZNUO JEDAN TERETNI VAGON, NEMA POVREĐENIH, NI OPASNOSTI PO LjUDE, IMOVINU I ŽIVOTNU SREDINU

Večeras, u subotu, 21. novembra, u 18.30 sati, između železničkih stanica Resnik i Pinosava, iz sastava teretnog voza prevoznika "Srbija Kargo" iskliznuo je prvi vagon tovaren sumpornom kiselinom. U sastavu ovog teretnog voza bilo je sedamnaest vagona, a saobraćao je iz Dimitrovgrada za Šabac.

Prilikom iskliznuća nije bilo povređenih. Vagon je sa pruge iskliznuo sa jednom osovinom i prema informacijama sa terena iz vagona nema nikakvih curenja, pa ne postoji bilo kakva opasnost po bezbednost ljudi, imovine i životne sredine.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu, zbog čega ne saobraćaju vozovi između Beograda i juga Srbije.     

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" i "Srbija Karga" su na licu mesta, a pomoćni voz krenuo je na mesto iskliznuća, kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za funkcionisanje saobraćaja.

 

 

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading