Ko je Crnogorac koji je danas pao u Kraljevu zbog 840 kilograma kokaina

Autor: Blic, Republika

Hronika

21.11.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin uhapšen u Kraljevu po međunarodnoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je bio povezan sa krijumčarenjem 840 kilograma kokaina je Mario Lazović (42), nezvanično prenose mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Lazoviću je određen ekstradicioni pritvor, dok je on prethodno priveden sudiji Višeg suda u Kraljevu. Deo ove kriminalne grupe uhapšen je 11. marta, dok se tada za Lazovićem i još nekim članovima tragalo.

Kokain sa Kariba putovao ka Evropi

Operacija protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 2017. godine, a dovela je do presretanja katamarana "Florida 2" 2018. godine u portugalskoj luci Horta. Na brodu je otkriveno 840 kilograma kokaina sa Kariba u Evropu. Iz EUROPOL-a su saopštili da je kompleksnom internacionalnom istragom rukovodila Crna Gora, a da je operacija deo šire evropske strategije protiv balkanskog kartela.

- Razbijena je zločinačka organizacija, koju su uglavnom činili pojedinci sa Balkana, sa ciljem da u Evropu, morskim putem, iz Srednje Amerike krijumčare velike količine kokaina - saopšteno je iz te institucije.

Na čelu ove kriminalne grupe, prema stavu specijalnog tužilaštva su Nikica Todorović i Damjan Vukašinović, koji se i dalje nalazi u bekstvu. Todorović, Ranko Stojović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan Lolo Laković i Darko Giljača uhapšeni su 11. marta u Crnoj Gori, a potom i sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, dok se za Radojem Radulovićem, Damjanom Vukašinovićem i Zarinom Karkeljom još uvek traga.

 

 

 

Ova grupa se tereti za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika. Todorović i Vukašinović su početkom marta 2018. godine, kako se osnovano sumnja, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji je plan bio da deluje na međunarodnom nivou, radi krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Iz Specijalnog tužilaštva su nakon hapšenja dela ove grupe saopštili da su kilogram kokaina kupovali za 5.000 do 6.000 evra, a prodavali za 30.000 do 40.000 evra.

Dve godine ih prisluškivala policija

Skoro tri godine crnogorski istražitelji bili su na tragu međunarodnoj grupi krijumčara osumnjičenih za šverc droge - epilog te akcije za sada je zaplena 840 kilograma kokaina, osam uhapšenih, oduzimanje sedam luksuznih automobila, 12.500 eura, oružja, kriptovanih telefona...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading