(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BIHALIJA NAZVAO DUDLAČEM, ON POSLAO EKIPU DA GA SATRU OD BATINA! Ovako su pripadnici "Levijatana" namamili, pa pretukli Beograđanina

Autor: blic

Hronika

20.11.2020

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanina M. B. pripadnici ekstremističke organizacije "Levijatan" prošlog meseca su napali i tukli nasred ulice, i to jer je na društvenim mrežama napisao uvredljiv komentar na račun prvog čoveka ove grupe, Pavla Bihalija. Redakcija "Blica" došla je u posed snimka na kom se vidi kako je grupa od sedam muškaraca u crnom sa crnim maskama na licu, namamila M. B. a potom ga maltretirala!

RepublikaFoto: printscreen
Levijatan

M.B. je na društvenim mrežama ispod jedne fotografije Pavla Bihalija ostavio komentar u kom ga je nazvao "dudlač". Ovo je bilo dovoljno da na sebe navuče gnev ove ekstremističke grupe poznate po uzimanju pravde u svoje ruke i nasilju, dok za sebe tvrde da su zaštitnici životinja.

Kako je ranije za medije ispričao napadnuti mladić, inače električar, na susret su ga navukli tako što ga je nepoznata osoba pozvala na dogovor oko posla. Kako kaže, već sutradan uptio se na dogovoreni sastanak sa novim klijentom na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića. Tu ga je navodno čekao "Nikola". Čim su se našli, krenuli su iza ćoška zgrade gde je čekala grupa od nekoliko pripadnika "Levijatana."

- Imam firmu i broj telefona mi je bio na Fejsbuk profilu sa kog sam ostavio komentar. Redovno dobijam pozive sa nepoznatih brojeva pa nisam ništa pretpostavio... Ta osoba mi se predstavila kao Nikola. Kada sam došao na dogovoreno mesto, mladić me je odveo do ćoška, a tu me je čekalo desetak muškaraca u crnom. Ne znam ni ko me je prvi udario... - ispričao je M. B. za "Blic".

Komentar na Fejsbuku je Bihaila toliko razljutio da je poslao svoje batinaše da se obračunaju sa Beograđaninom i da ga nateraju da se izvini, da ga snime kako govori za sebe da je on ustvari "dudlač" i sve to objavi na društvenim mrežama.

- Terali su me da me snime kako se izvinjavam i kažem da sam ja dudlač. Čim sam odbio da snimim klip usledili su udarci... To je njihov modus operandi, ako ocene da ih je neko uvredio, taj neko mora da se izvini u video izdanju. Računali su da ću se uplašiti jer ih je bilo desetak, da ću uraditi to - priča mladić, objašnjavjući da su udarci stizali i s leđa, te da ne zna tačno ko ga je prvi udario.

Kako kaže, da nije uspeo da se izvuče iz kandži nasilnika, ko zna kako bi se ova priča završila..

- Uspeo sam da im pobegnem u neko dvorište, pa su mi kroz ogradu pretili da sam mrtav čovek, a onda su se razbežali. Posle toga su usledili preteći telefonski pozivi... - priča on.

Nije prvi put da se susreće sa "Levijatanom"

Žrtva ekstremističke i nasilničke organizacije "Levijatan" već je imala priliku da dođe u susret sa nasilnicima koji se kriju iza grupe za zaštitu i brigu o životinjama. Prošle godine, kako nam je kazao, posetio ga je i Pavle Bihali, takođe zbog uvredljivog komentara.

- Dolazio mi je na adresu, ja sam mu rekao gde da dođe. Tad je bio sam i samo smo razgovarali. Rekao mi je da se "malo smirim" - kaže nam mladić.

Privođenja nakon napada

Nakon što je mladić prijavio napad, policija je započela istragu i ubrzo je privedeno šest osoba, pripadnika "Levijatana", zbog sumnje da su maltretirali i tukli oštećenog. Petorica uhapšenih, međutim, ubrzo su pušteni na slobodu a pritvor do 30 dana određen je bio samo Borisu Kneževiću zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Boris Knežević osim što je batinaš "Levijatana" i osoba koja je po svemu sudeći zadužena da obavlja najprljavije poslove za ovaj pokret, da presreće ljude, preti im, udara ih i slično, a na čelu je i organizacije "Četnička omladina".

Uznemirujuću sadržaj možete pogledati OVDE.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading