BATO, DA LI SE LJUTIŠ? Snaja pokojnog patrijarha Irineja prethodno ispratila muža i sina: BIO MI JE JEDINI PREOSTALI OD PORODICE

Autor: Republika

Hronika

20.11.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski g. Irinej preminuo je jutros od posledica korone virusa.

RepublikaFoto: Đakon Dragan S Tanasijević
Patrijarh Irinej

Snaha za rođenim bratom patrijarha, Desanka Gavrilović (88), dan pre smrti Irineja govorila o sećanjima koja je vežu za njega.

- On je radio u jednom preduzeću u Beogradu i imao svoje društvo, a posle nekoliko godina se zamonašio. Bato sam ga zvala, i dan-danas kažem tako! Njegova sestra mi je jednom rekla "Pa on više nije Bato", ja rekoh "Za mene jeste“ i tad sam ga pitala "Bato, ljutiš li se?“, a on mi je rekao "Pusti ti Milicu“, tako da i dan danas ga zovem bato.

- Svi koji ga znaju ništa ružno o njemu neće reći. Teško mi je palo kad sam čula da je bolestan, on mi je jedini ostao od porodice, muž umre, sin umre… ne daj Bože da ja to doživim... - rekla je Desanka, a suze su navrle.

- Dok su mi deca bila mala, nije se on libio što je bio momak, uzme mog sina, presvuče, obuče, iznese, prošeta, mnogo mi je pomagao i dan danas, drva da nabavi, sve... - rekla je za "Novosti" Desanka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading