Ko je "nasmejani ubica" Čaba Der koji je dobio ponudu da likvidira predsednika Srbije

Autor: Espreso, Repulika

Hronika

19.11.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćeni ubica Čaba Der danas je policiji u Budimpešti otkrio da je dobio ponudu od dve različite kriminalne organizacije s naših prostora da ubije predsednika Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Čaba Der

Javnost u Srbiji je bila šokirana brutalnom likvidacijom koju je Der izveo na Banovom brdu 2018. godine, kada je bez maske i s osmehom na licu, prišao Nebojši Markoviću u ulici Rajka od Rasine u Beogradu i ispalio u njega više hitaca.

Takođe, podsetimo i da je Nebojša ubijen greškom pošto ga je Čaba Der zamenio za Aleksandra Šarca, koji je pre par nedelja ranjen u TC Ušće usled čega je nešto kasnije i preminuo. Inače, ubijeni Nebojša bio je Šarčev zet.

Nakon toga, mirno se vratio u automobil, kojim ga je saučesnik dovezao i od tada mu se gubio svaki trag do sinoć.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu. On je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004.godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mesta pobegao biciklom.

 

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je podstrekivača na ubistvo – sada pokojnog Vojislava Škrbića, a par sedmica kasnije i Čabu Dera.

Prilikom ubistva Dera je bio maskiran, a kada je bežao pao je sa bicikla i udario u parkirani automobil. Tada su izolovane mikročestice, koje su se poklopile sa pocepanim trenerkama, pronađenim kod Škrbića.

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs
Likvidacija na Banovom brdu

Kako je tada na konferenciji za štampu izjavio Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije, “sjajan operativan rad ekspresno je rezultirao hapšenjem nalogodavca i direktnog izvršioca brutalne likvidacije Jelačića”.

Der je već robijao zbog ubistva. Nakon što je tadašnji Vrhovni sud Srbije dva puta ukidao presude a suđenje kretalo iz početka, sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena je presuda za ubistvo iz 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu „Marina” u centru grada. Čaba Der iz Čantavira, kod Subotice, označen kao ubica Branislava Jelačića, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina.

 

Deru je odmereno 12 godina za ubistvo Jelačića, a pet za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića, pa mu je spajanjem odmerena petnaestogodišnja robija.

Nakon prvog glavnog pretresa Krivično veće Okružnog suda u Novom Sadu je u oktobru 2005. godine Čabu Dera osudilo na 15 godina zatvora za ubistvo Jelačića, kao i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića na obali Dunava. Škrbić je tada osuđen na 13 godina zatvora zbog podstrekavanja na Jelačićevo ubistvo iz osvete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading