A, ON JOŠ UVEK SEDI U MINISTARSTVU! Podnet optužni predlog protiv saradnika Zorane Mihajlović!

Autor: Tanjug,Republika

Hronika

19.11.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Miodraga Poledice zbog sumnje da je zloupotrebio sluzbeni položaj u vezi sa javnim nabavkama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miodrag Poledica

Optužni predlog je podnet sudu 16. novembra i njime je obuhvaćen i bivši direktor v. d. direktor "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljub Jevtić, kao i još četvorica okrivljeni, precizirali su u tom tužilaštvu.

Poledica u novoj vladi, u Ministarstvu energetike i rudarstva, obavlja funkciju državnog sekretara.


Optužni predlog ne prolazi postupak odlučivanja suda o potvrđivanju poput optužnice, pa se očekuje da uskoro bude zakazan početak suđenja u ovom slučaju.

Pored Poledice i Jevtića optuženi su i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Detalji optužnice nisu saopšteni

Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi s javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.


Jevtiću, Alimpiću i Čurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao.

Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Stojanović je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme "Ingrap Omni".

Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću "Infrastruture železnice".

Mediji su preneli da se oni sumnjiče u vezi sa rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta, odnosno da je Poledica zajedno sa Jevtićem, Alimpićem i Ćurčićem pomagao da u postupcima javne nabavke bude favorizovano preduzeće ZGOP.
 
 

Međo se, prema pisanju medija, sumnjiči da je davao "uslužne ponude" kojima je obezbeđivana izvesnost da ZGOP dobije poslove na tenderima.

Jevtić je optužen u još jednom postupku zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading