IZA BRAVE JE NAJBEZBEDNIJE OD KORONE! Koluvija tražio ukidanje pritvora, tužilac izričit

Autor:

Hronika

19.11.2020

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjem suđenju u slučaju “Jovanjica” advokat Zora Dobričanin Nikodinović je pozivajući se na preporuke Saveta Evrope vezane za pritvorenike u uslovima aktuelne pandemije, zatražila ukidanje pritvora ili bar zamenu za kućni pritvor za prvooptuženog Predraga Koluviju, kao i za trećeoptuženog Vladimira Živojinovića.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

Takođe, i branioci ostalih osmorice optuženih su imali iste zahteve, s tim da je potrebno napomenuti da je drugooptuženi Sergej Mrđa u bekstvu. 

Koluvijina advokatica istakla je da se njegova zdravstvena situacija pogoršala u pritvoru. 

- Na poslednjem lekarskom izveštaju iz oktobra vidi se da se Predragovo zdravstveno stanje pogoršalo u odnosu na prethodni izveštaj iz septembra. Koluvija ima velike probleme sa sluhom i centrom za ravnotežu i predloženi su mu mnogi pregledi koje je nemoguće da obavi u ovim uslovima, dok je u pritvoru- rekla je Dobričanin Nikodinović.

 

 

 

Koluvijina advokatica je rekla da nema bojazni da će on u kratkom roku ponoviti krivično delo i da se njegovo prisustvo na suđenju može obezbediti blažom merom uprkos tome što je Predrag Koluvija i ranije osuđivan.

ADVOKAT ČAJIĆ: KAKO JE MOGUĆE DA SU RAČUNI ZA STRUJU ISTI SADA I U VREME KADA JE "JOVANJICA" BILA U PUNOM POGONU

- Predrag je osuđivan kao maloletnik, ali to ne ulazi u krivični dosije. Takođe, on je pre 15 godina osuđivan u Italiji što ne može biti razlog za njegov ostanak u pritvoru i indicija da će u kratkom vremenskom periodu.

Zamenik tužioca Saša Drecun se usprotivio ukidanju pritvora sa iznošenjem argumenata koji podržavaju njegovu odluku, pozivajući se na rešenje o odbijanju ukidanja pritvora za sve optužene od sredine oktobra. 

- Ne postoji bolje mesto od pritvorske jedinice u epidemiji i obezbeđeni su svi mehanizmi za borbu sa virusom ukoliko dođe do obolevanja – rekao je Drecun. 

ČAJIĆ: Računi za struju isti kao i pre...

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mateja Čajić

Mateja Čajić, jedan od advokata optuženih, zatražio je ukidanje pritvora i zapitao kako je moguće da su računi za struju, od oko 690.000 dinara mesečno, bili isti u mesecu pune proizvodnje "Jovanjice" kao i sada, kada su optuženi u pritvoru, a poljoprivredno dobro čuva policija.

Sudsko veće će danas doneti odluku o zahtevu advokata optuženih vezanih za pritvor.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading