Varvarski čin MIGRANATA u Majdanu: Opljačkali fudbalski klub "Tromeđa", napravili štetu veću od 20.000 dinara

Autor: novosti.rs, republika.rs

Hronika

17.11.2020

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Veća grupa migranata provalila je u svlačionice FK Tromeđa u Majdanu, selu u opštini Novi Kneževac, i odnela dresove, kopačke i drugu opremu, uglavnom onu koja se mogla obući. Vinovnici krađe, čija vrednost premašuje 20.000 dinara, juče su uhvaćeni i migranati su odvezeni u četiri autobusa u prihvatne centre.

Foto: panonTV/printscreen
Foto: Ilustracija

Po rečima Verice Vaš, radnice u mesnoj zajednici Majdan-Rabe, pljačka se najverovatnije dogodila u noći između četvrtka i petka.

- Čovek koji čuva prostorije je u četvrtak zaključao sve, a u petak smo primetili migranta na ulici kako hoda u kopačkama i dresu, što nam je bilo čudno. Pokradena je oprema, majice, dresovi, kopačke, ispreturane su prostorije - priča nam Verica. - Odmah smo obavestili policiju i uputili ih na mesta gde se migranti najčešće kriju. Najviše njih je u napuštenoj hali između dva sela. Svi su brzo reagovali i migranti su uhvaćeni.

VULIN: BOLjI SMO OD EVROPSKIH ZEMALjA

SRBIJA je pokazala da je u stanju da se bolje od većine evropskih zemalja nosi sa posledicama migrantske krize.

Svi oni koji izlaze iz našeg sistema, koji misle da po Srbiji mogu da se kreću bez ijednog dokumenta, bez uredne prijave, koji misle da mogu da budu u Srbiji, a da ne poštuju naše zakone, moraju da znaju da je Srbija ozbiljna, organizovana zemlja i da je MUP veoma posvećen čuvanju javnog reda i mira - rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, posle obilaska policijskih službenika koji su juče ujutro u Beogradu sproveli akciju pronalaženja iregularnih migranata.

Kao sela na samoj tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije, Majdan i Rabe su u poslednjih godinu dana preplavljeni migrantima. Tačnije, ima ih dva do tri puta više od ukupno 180 meštana.

Foto: panonTV/printscreen
Ovuda su prošli

- Sada selo ne biste prepoznali. To nije isto selo. Naši životi više nisu isti - dodaje Verica. - Migranti su ušli u svaku napuštenu kuću, uništili sve što se moglo uništiti. Nekada niko od nas kapiju nije zaključavao, spavali smo otvorenih prozora, sada na to ne možemo ni da pomislimo. Narod živi u strahu. Preko dana je toliko pusto, samo se arapski čuje. Više od sat vremena čekamo u redu da uđemo u jedinu prodavnicu u selu. Mi strpljivo stojimo, a oni ulaze bez maske i držanja distance.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading