DIVLJAO, PA JAHTOM UBIO POLICIJAKU: Maloletnik iz Novog Sada ponovo pred crnogorskim sudom

Autor: Tanjug,Republika

Hronika

17.11.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Zdravko Begović potvrdio je da je novo suđenje maloletnom Beograđaninu M. S., za pomorsku nesreću u kojoj je poginula Maja Šljivančanin, 11. jula ove godine, zakazano za 23. novembra.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Maja Šljivančanin sa verenikom

Nesreća se dogodila u budvanskom akvatorijumu, kada je gliser, kojim je upravljao M.S. udario u barku u kojoj su bili Šljivančevićeva i njen verenik.

Veće Višeg suda u Podgorici je u oktobru uvažilo žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu kojom je maloljetni M. S. osuđen na pojačan nadzor organa starateljstva i na 120 sati društveno korisnog rada.


M. S. se tereti da je iz nehata izazvao pomorsku nesreću u kojoj je Šljivančanin stradala, dok je njen verenik Vladimir Stanišić povređen.

I jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz.

M. S. je na suđenju kazao da nije vidio barku ispred sebe.

 
Viši sud naložio je da se u ponovnom postupku sprovede novo veštačenje pomorske nesreće u budvanskom akvatorijumu.

Prema prvom nalazu veštaka saobraćajno-pomorske struke, pomorskoj nesreći, pored sedamnaestogodišnjeg M. S doprinio je i Vladimir Stanišić, koji je upravljao barkom budvanskih tablica.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading