Novi detalji ubistva Vedrana Repčića u Jerkoviću: POLICIJA TRAGA ZA UBICOM U AUDIJU

Autor:

Hronika

17.11.2020

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od Vedrana Repčića na Centralnom groblju oprostila se samo najuža rodbina. Još se traga za egzekutorom u crnoj jakni i njegovim saučesnikom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mesto ubistva Vedrana Repčića

Na Centralnom groblju u Beogradu juče je sahranjen Vedran Repčić, dok policija još traga za pucačem u crnoj jakni, koji je s lica mesta, kako saznaje Srpski telegraf, pobegao crnim audijem, u kom ga je čekao saučesnik. Repčića je na počinak ispratilo četrdesetak ljudi, a upadljivo je da je sprovodu prisustvovalo vrlo malo mladih ljudi, uglavnom su to bili članovi porodice i komšije.

- Brate moj, rastajali smo se, ali sam ti uvek slala poruke na koje si mi ti odgovarao. Sada ti šaljem poruku na koju mi nećeš odgovoriti. Bio si najbolji brat i najbolji komšija, šta god sada da pišu o tebi. Pre pet godina mislili smo da smo te izgubili, ali tvoja majka se borila za tebe i ti si se borio. Znam da nas gledaš odozgo, tetku i nas i da si klonio oči od svakog zla - rekla je nad rakom Vedranova sestra od tetke koja se od pokojnika oprostila u ime porodice.

Porekao dva ubistva

Kada je uhapšen zbog ubistva Milosavljevića, Repčić je priznao još dve likvidacije. Žrtve su mu navodno bile i Milan Budimir, čuvar tržnog centra, i taksista Branko Topalovića. Te optužbe su kasnije odbačene, a Repčić je izjavio da su mu priznanja iznuđena u policiji.

Njegova majka Mira, ugledni pedijatar, koju poštuje ceo kraj Braće Jerković, oslanjala se na ruke rođaka, nema u bolu koji su samo povremeno prekidali jecaji.

Vedran Repčić ubijen je 11. novembra pre podne u Ulici Braće Jerković kod broja 73. U njega je pucala mlađa osoba u crnoj jakni, koja je oružje izvadila iz crne torbice. Posle zločina pobegao je ka obližnjem hipermarketu "Maksi", gde ga je čekao saučesnik u crnom audiju, koji se udaljio u nepoznatom pravcu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Uviđaj na mestu ubistva

Policija nastavlja istragu, pregledani su snimci kamera za video-nadzor pomoću kojih je rekonstruisano kretanje zločinca, ali audi, za koji se pretpostavlja da je ukraden, još nije pronađen. Na teritoriji Beograda nije prijavljeno paljenje bilo kakvog sličnog automobila, što je obično bila praksa kriminalaca. Pretpostavlja se da je vozilo kojim je atentator pobegao završilo ili u štek-garaži ili je u ilegalnom servisu već rastureno na delove da bi policiji ostalo što manje tragova.

Sin poznatog fudbalera

Vedran Repčić je sin nekadašnjeg poznatog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića. Srebrenko se razveo od Vedranove majke i jedno vreme je živeo u Turskoj, a potom u Francuskoj, gde i danas boravi.

Vedran Repčić je pravim čudom preživeo ranjavanje pre pet godina, kada ga je posle kraće svađe čovek s kojim je stajao na ulici upucao u grudi i u glavu. Jedno vreme u komi, a ipak je uspeo da preživi.

On je devedesetih važio za žestokog momka u naselju Braće Jerković, sa kojima nema šale. Osuđen je na deset godina zatvora zbog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika obližnje radnje, 1998. godine. Dovođen je i u vezu s trgovinom narkoticima, a pričalo se da stalno po kraju ide naoružan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading