BOG IGRE: Požarevljanin falsifikovao svedočanstva srednje škole pa upisao prava, ŠOK nakon studiranja je tek usledio

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Hronika

16.11.2020

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv 29-godišnjeg mladića, zbog sumnje da je uz falsifikovana svedočanstva i diplome jedne beogradske srednje škole, upisao fakultet, stekao zvanje pravnika, na osnovu čega je u maju 2018. godine upisan i u Imenik advokatskih pripravnika Advokatske komore Požarevca.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/pixabay
Foto: Ilustracija

Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

U saopštenju požarevačke policije precizira se da se sumnja da je on nabavio falsifikovanu diplomu jedne srednje škole u Beogradu, kao i falsifikovana svedočanstva o završena sva četiri razreda.


Takođe se sumnja da je ovu diplomu u oktobru 2012. godine upotrebio kao osnov za upis na jedan fakultet na kom je stekao zvanje diplomiranog pravnika.

Potom je na osnovu tog zvanja u maju 2018. godine upisan u Imenik advokatskih pripravnika, pa je do momenta podnošenja krivične prijave obavljao je poslove u jednoj advokatskoj kancelariji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading