ZORAN MARJANOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA SRPSKI TELEGRAF: Garantujem životom da nisam isključio telefon za vreme ubistva

Autor: Slađana STEPANOVIĆ

Hronika

16.11.2020

11:53

Zoran Marjanović objasnio je juče ekskluzivno za naš list šta su njegovi advokati i stručni savetnik Saša Savić pokušali da dokažu na suđenjima za ubistvo njegove supruge Jelene, koja su održana u četvrtak i petak.

ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Zoran kaže da je nalaz sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića, u kojem stoji da je njegov telefon bio isključen za vreme zločina, potpuno netačan.

- To mišljenje veštaka da sam ja gasio mobilni i da sam se sreo sa pokojnom suprugom nije istina i to životom garantujem. Gospodin koga nazivaju veštakom ionako nevešto izbegava konkretne odgovore na konkretna pitanja moje odbrane, jer zna da bi konkretnim istinitim odgovorima razotkrio svoje neutemeljeno veštačenje koje je u svim crtama relativno i nepouzdano, što je i u nekoliko navrata sam veštak indirektno potvrdio u određenim odgovorima - naglašava Marjanović za Srpski telegraf.

On tvrdi da je stručni savetnik njegove odbrane uhvatio Vasiljevića u neznanju i da zbog toga njegovo veštačenje ne može da se shvati ozbiljno.

ST/V. LUKIĆ
Zoran sa advokatima u Višem sudu

- Stručni savetnik Saša Savić je eminentni stručnjak, koji je kreirao softver za čitavu Telekomovu mrežu i u svom višedecenijskom radu poznat po unapređenjima i usavršavanju u toj oblasti. Na njegovo pitanje vezano za naziv određenog fajla i objašnjenja šta znači naziv fajla, koji se inače nalazi u spisama veštaka Vasiljevića, on je odgovorio da ne zna momentalno šta znači taj naziv, ali da će moći da pripremi odgovor za sledeće ročište. Stručni savetnik odbrane mu je na to skrenuo pažnju i objasnio  da je to naziv za fajl koji ukazuje da je mobilni telefon u fazi mirovanja i to zna svaki početnik i amater u toj branši. Prosto mu je postavljeno pitanje ko mu je pisao  nalaz veštačenja kad ni sam ne poznaje terminologiju koja se nalazi jasno definisana u njegovim sopstvenim spisama.  Suma sumarum, ako  ovakvi veštaci rešavaju slučajeve na ovakav način, daleko će se generalno stići - zaključio je Marjanović.

 

Komentari (2)

Loading
Beograđanin

16.11.2020 13:53

E... kad bi ti neko poverovao. Danas su tehnologije takve da znaju i koliko si puta udahnuo tada.... zato ... ne laži više... tvoja reč u digitalno vreme.... eto na sve si mislio...ali ipak neko ima znanje... i našli su ti grešku..... svima Vama..

Zmaj

16.11.2020 14:12

AU, baš tbi i tvojim advokatima verujemo!