ARKANOV UBICA NEĆE U SRBIJU! Ponovo podneo zahtev za azil, evo šta može da očekuje

Autor: Tanjug,Republika

Hronika

16.11.2020

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najtraženijih begunaca iz Srbije, Dobrosav Gavrić, osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine u Beogradu, ponovo je podneo zahtev za azil u Južnoafričkoj Republici gde godinama živi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dobrosav Gavrić

Gavrić je 2011. godine uhapšen u JAR po poternici Srbije, nakon što je ranjen u jednom mafijaškom obračunu, a zimus je Magistarski sud u Kejptaunu je zaključio da su ispunjeni uslovi za Gavrićevo izručenje Srbiji.

Njegov branilac Veljko Delibašić rekao je da je Gavrić podneo žalbu na ovu odluku suda, i da očekuje da ona bude usvojena, te da Gavrić ne bude izručen Srbiji.


Takođe, kako je dodao, podneo je i novi zahtev za azil, tako da se sada u JAR vode dva postupka u cilju njegovog ostanka u JAR.

Uz zahtev za azil, Gavić je dostavio i novu dokumentaciju, kojom želi da potkrepi tvrdnje da mu je u Srbiji ugrožen život kao i da nije imao zakonito i pravično suđenje, jer su kako tvrdi mnogi dokazi su uništeni, a neki su bili nezakoniti.

On je ranije podnosio zahtev za azil južnoafričkim državnim organima, ali on nije bio usvojen.

Gavrića Srbija traži od JAR radi odsluženja kazne od 35 godina zatvora na koju je osuđen zbog ubistva Ražnatovića


Gavrić je pobegao iz Srbije neposredno pred izricanje presude, a u Južnu Afriku je stigao 2007. preko Italije i Ekvadora, sa lažnim dokumentima na ime Saša Kovačević.

 
Uhapšen je u Kejptaunu nakon mafijškog obračuna u kojem je ranjen i identifikovan kao Dobrosav Gavrić.

U Srbiji je osuđen je kao neposredni izvršilac ubistva Ražnatovića 15. januara 2000. u holu beogradskog hotela Interkontinental, kada je i sam ranjen u nogu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading