OBRAČUN KLANOVA! Majka nestalog Adisa Spahića apelovala: MOG SINA NEMA, SVI SU ZAĆUTALI!

Autor:

Hronika

16.11.2020

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirsada Spahić kaže da je Adis (33) poslednji put viđen 14. oktobra, kada je krenuo da odveze Damira Hodžića (23), kome se takođe izgubio svaki trag. Istog dana u Beogradu nestao i njihov prijatelj Lazar Vukićević.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Adis Spahić

Mirsada Spahić, majka nestalog Baranina Adisa Spahića (33), preko crnogorskih medija apelovala je na sve u Crnoj Gori i Srbiji da prekinu agoniju porodice i jave šta je s nestalim čovekom. Njemu se svaki trag izgubio 14. oktobra, kada je kolima povezao šuraka Damira Hodžića (23), inače bliskog saradnika Alana Kožara, koji je zajedno sa saradnikom Užičaninom Damirom Hadžićem ubijen na Krfu u Grčkoj u julu ove godine.

- Mesec dana ne znamo ništa o sinu, a on je tog dana izašao iz našeg frizerskog salona i rekao da će se brzo vratiti jer su nam u lokalu majstori. Mi držimo frizerski salon, time se porodično bavimo, nismo povezani sa nekim kriminalom. Kada sam išla da u policiji prijavim nestanak deteta, rekli su mi da je Adis "čist kao suza" - rekla je za podgoričke Vijesti zabrinuta majka.

Porodice na udaru

Da je postalo opasno biti sa nekim ljudima i u rođačkim, a ne samo u poslovnim vezama, govori i činjenica da je Spahić drugi šurak koji je najverovatnije stradao kao kolateralna šteta. Prvi je bio Nebojša Marković (38), šurak pokojnog Aleksandra Šarca, koga je plaćeni ubica Čaba Der ubio ispred kuće u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu u januaru 2019. godine.

Pregledani su snimci kamera za video-nadzor da bi se ušlo u trag Spahićevom audiju A4, u kom su poslednji put dva mladića viđena. Prema jednoj verziji, Spahić je Hodžića trebalo da preveze u Srbiju preko ilegalnog graničnog prelaza.

- Adis je samo pošao da poveze šuraka, s njim nije imao nikakav poslovni odnos. Molimo dobre ljude da nam daju bilo kakvu informaciju. Kako da kažem unuku gde mu je otac? Nismo znali da to što je odvezao šuraka može imati bilo kakve posledice - kaže Mirsada Spahić.

Dvojicu ubijenih i trojicu nestalih tokom mesec dana obavešteni izvori dovode u vezu sa "škaljarcima"

 

Ono što izaziva jezu jeste što su njih dvojica, prema nezvaničnim saznanjima srpske policije, krenula na sastanak sa Lazarom Vukićevićem, Beograđaninom koji je nestao istog dana na Banovom brdu u Beogradu.

Foto: Privatna arhiva
Damir Hodžić

- Hodžić i Vukićević su se navodno znali i sarađivali su. Navodno je trebalo da se sretnu u Srbiji sa još nekim ko im je garantovao bezbednost, ali je suparnička ekipa došla do tih informacija i presrela ih. Uličnim jezikom rečeno, namešteni su. Spahić je tu kolateralna šteta - neželjeni svedok - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kožarov čovek ranjen u Baru

U pucnjavi koja se dogodila u noći između subote i nedelje ranjeni su Stojan Dabanović (21) i Oliver Jovanović (22). Jovanoviću je povređena podlaktica i slabina, dok je Dabanoviću metak prošao kroz šaku. Njih su, navodno, napale tri osobe, dok policija sumnja da su povređeni tokom čišćenja pištolja, koji nije pronađen. Dabanović je policiji odranije poznat kao član grupe pokojnog Alena Kožara.

RepublikaFoto: Printscreen
Alen Kožar

Iza svega, najverovatnije, stoji moćni "kavački klan" jer, osim trojice nestalih, koji se vezuju na neki način sa Alanom Kožarom, bliskim saradnikom vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića i "škaljaraca", dogodilo se i nekoliko likvidacija, tako da je "ćelija" "škaljaraca" iz Beograda - zbrisana.

- Osim nestanaka, za kratko vreme dogodile su i se i dve likvidacije u Beogradu, a na meti su bili ljudi iz iste ekipe. Prvo je upucan Aleksandar Šarac (35), kome je osumnjičeni Lazar Ilić ispalio hice u glavu u garaži TC "Ušće" 17. oktobra. Šarac je preminuo u Urgentnom centru devet dana kasnije, a sudbina osumnjičenog Ilića, koji je pobegao sa mesta zločina je neizvesna. Potom je na sličan način 12. novembra stradao Bojan Mirković (34) likvidiran u garaži zgrade u novobeogradskom naselju Belvil. I u njega je, kao i u Šarca, pucano iz pištolja sa prigušivačem. Mirković i Šarac su se poznavali, a navodno je Mirković bio zadužen za logistiku - nabavku automobila koji su "škaljarci" koristili u obračunima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
moravka

16.11.2020 09:48

Ovo bre ni "Bog " vise ne moze da poveze koje skim rod i nerod:(( kako god strasno,prestrasno,zao mi svih nevinih a najvise nase sluzbe bezbednosti:))