KRVAV KRAJ KRIMINALNE KARIJERE VEDRANA REPČIĆA (41): Sin bivšeg fudbalera Zvezde izrešetan na parkingu

Autor:

Hronika

12.11.2020

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Repčić robijao zbog ubistva komšije Predraga Milosavljevića, zbog reketiranja i razbojništva, a 2005. godine čudom preživeo ranjavanje u glavu.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Ubistvo Vedrana Repčića

U naselju Braće Jerković u Beogradu juče ujutru, oko 10 časova, s pet hitaca ubijen je sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Vedran Repčić (41). Njega je sačekao napadač obučen u crnu, sportsku odeću, a sve se dogodilo pred svedocima, koji su u tom trenutku šetali psa.

- Prvo sam čula jedan pucanj, mislili smo muž i ja da je petarda. Onda smo začuli još nekoliko, tri-četiri. Pogledala sam u tom pravcu i videla momka kako beži i stavlja pištolj u neku crnu torbicu. Videla sam da neki čovek leži pored kombija. Muž je odmah pozvao policiju - kaže svedok zločina Dragica M.

KOMŠIJE ODAHNULE

Policija je brzo došla na lice mesta i pokrenuta je akcija "Vihor", pregledana su sva vozila i osobe koje su izgledale sumnjivo, ali ubica nije uhapšen. Ekipa Hitne pomoći koja je došla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt. Po nekim pričama sa lica mesta, i ubijeni Repčić je bio naoružan, ali iz MUP to nije ni potvrđeno ni demantovano.

Priznao još dva ubistva, pa se predomislio

Kada je uhapšen zbog ubistva Milosavljevića, Vedran je na opšte zaprepašćenje policije priznao još dva ubistva, koja je navodno, počinio sa samo 17 godina. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici koje se dogodilo 1. oktobra 1996. i o ubistvu taksiste Beotaksija Branka Topalovića 14. oktobra iste godine, kojem je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac. Prema optužnici, Repčić je nesrećnom vozaču pokušao da otme pazar, a kada je ovaj odbio, hladnokrvno ga je ubio.

Medutim, kasnije je tvrdio da je priznanje o dva ubistva dao pod prisilom i pretnjom, a tokom istrage i suđenja on je oslobođen krivice za ova dva zločina usled nedostatka materijalnih dokaza.

Ubijeni ima iza sebe bogat i krvav kriminalni dosije, a žitelji tog dela grada ne znaju ga po dobru, a neki od njih nisu krili zadovoljstvo kada su čuli da je ubijen. Osim što je dovođen u vezu sa trgovinom drogom, osuđen je na deset godina robije zbog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika radnje "Brka" iz tog kraja.

- Znam odmalena tog Vedrana i uvek je bio problematičan. Taj Brka ga je pomagao, bilo mu je žao tog dečka jer su se valjda tada već razišli njegovi roditelji, a on je stalno bio na ulici. Vedran je stalno od Brke uzimao pare i kada je odrastao, a kada ovaj jednom nije imao novca da mu da, on ga je ubio bez milosti - kaže jedan od žitelja Braće Jerković.

SIN VALJAO DROGU, A OTAC LANSIRAO DROGBU

Dok je Vedran izabrao put kriminala, njegov otac Srebrenko (66) ostao je upamćen kao as Zvezde, u kojoj je proveo period od 1979. do 1983. godine.

Imao je i međunarodnu karijeru u Fenerbahčeu, Standardu iz Liježa i Gengamu i upravo u Francuskoj je otkrio neke prave bisere fudbala, a najveći od njih je svakako Didije Drogba, slavni napadač iz Obale Slonovače. On je u svojoj autobiografiji iz 2008. godine napisao da je Repčić uvek govorio da će postati veliki igrač i da će završiti u Pari sen Žermenu, što se i ostvarilo.

Budućeg slavnog fudbalera Srebrenko je gledao kao otac, a jednom prilikom umalo nisu zajedno i nastradali, kada je mogao da ih udari kamion na putu, a Didije i danas često pominje svog učitelja.

Foto: Printscreen
Srebreko Repčić
Vedran je živeo sa majkom Mirom, pedijatrom, o kojoj stanari tog dela grada imaju samo reči hvale i opisuju je kao izuzetnog doktora i dobru osobu.

MESECIMA BIO U KOMI

Pošto je bio mlađi punoletnik u vreme zločina koji je policija kvalifikovala kao razbojništvo sa smrtnim ishodom, Vedran Repčić je osuđen na 10 godina zatvora. Osim za ovo ubistvo, istu kaznu je dobio i za seriju razbojništava i reketiranja.

OČEVICI: VIDELI SMO MOMKA KAKO BEŽI I STAVLJA PIŠTOLJ U TORBICU

Ovo nije bio prvi napad na Vedrana Repčića. On je pravim čudom preživeo pokušaj atentata pre pet godina, 2. novembra 2015. godine u Ulici Dragice Končar. Tada se sreo sa dvojicom mladića na ulici. Prvo su počeli da se raspravljaju da bi potom jedan od njih potegao pištolj i pucao Repčiću u grudi i glavu. Iako teško ranjen, posle nekoliko meseci u komi, oporavio se od ranjavanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading