U Specijalnom sudu kruševački klan gledao snimke ubistva Ždrokinca: Jotkin pijun vapi za ženom

Autor:

Hronika

09.11.2020

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruševljanin Zoran Jotić Jotka optuzen da je u maju 2018. formirao kriminalnu grupu zbog ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca, kao osvetu za likvidaciju njegovog dobrog prijatelja Gorana Petrovića Pete, danas je pred Specijalnim sudom u Beogradu trazio da se saslusa vozac kombija koji se zatekao na mestu likvidacije Ždrokinca.

RepublikaFoto: printskrin/b92
Zoran Jotić Jotka

- Gledajući snimke sa sigurnosnih kamera ispred hotela "Golf" uočio sam vozaca kombija koji posle tragičnog događaja razgovara sa službenim licem i  smatram da bi ga trebalo saslušati - predložio je Jotka. 

Na optuženičkoj klupi uz Jotića je i Stefan Radulac koji se tereti da je ispalio smrtonosni hitac 6. maja u starijeg Stankovića , ali i da je mesec dana pre toga usmrtio njegovog sina Vojina. Kao pomagači u ovom zločinu optuženi su Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović i Vuk Petrović.

Radulac je sudiju pitao zašto mu nije dozvolila posetu nevenčane žene pozivajući se na činjenicu da je drugim članovima njegove grupe ista stvar dozvoljena. 

- Tražio sam da me poseti vanbračna supruga i niste mi dozvolili, a svima drugima jeste. I Jotiću je dolazila žena, a meni ne može - žalio se mladi Stefan Radulac, ali za sada sudiju nije uspeo da odobrovolji, pa da odluči drugacije. 

Prvooptuženi Jotic juče je bio dobro raspoložen i šalio se na pauzama sa članovima porodice koji su suđenje pratili iz  publike. 

Jedan od branilaca zatražio je da se ispita i vozač putničkog automobila koji je neposredno nakon ubistva prošao ispred hotela" Golf".

- Policija bi trebalo da ispita vozača automobila koji je fotografisao leš u vezi sa okolnostima fotografisanja - rekao je advokat Jovanović.

Beogradski advokat Dejan Lazarević zatražio je novo veštačenje pošto je naveo da Stefan Radulac označen kao ubica nimalo ne odgovara  ni po fizionomiji, ni po kretanju ubici sa snimka.

- Ubica nije imao dva časa fizičkog sudeći po njegovom hodu i trčanju koji smo videli gledajući snimke kritičnog događaja. On ima spuštena ramena, isturenu vilicu i znatno je stariji od Radulca koji je sportista - istakao je Lazarević.

Veće specijalnog suda na jučerašnjem ročištu odbilo je da optuženom Gajicu zameni pritvor sa blažom merom, a novi pretres zakazalo za treći decembar. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading