STARLETU SASLUŠAVAJU ZBOG UBISTVA U "UŠĆU": Novi detalji likvidacije Aleksandra Šarca!

Autor:

Hronika

09.11.2020

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starleta i bivša učesnica jednog rijalitija na saslušanju je u policiji zbog svojih veza sa Kraljevčaninom Lazarom Ilićem (23), osumnjičenim da je ispalio smrtonosne hice u Aleksandra Šarca (35) u garaži TC "Ušće" 17. oktobra. Njen iskaz, prema mišljenju istražitelja, mogao bi da pomogne ne samo rekonstrukciji kretanja osumnjičenog pre atentata već i da odgovori na ključno pitanje gde je Lazar Ilić, da li je živ i ako nije, ko ga je likvidirao.

RepublikaFoto: facebook.com
Aleksandar Šarac

- Utvrđeno je da su se ta osoba i osumnjičeni Lazar Ilić sreli uveče 16. oktobra, dan pre napada na Aleksandra Šarca u jednom stanu na Novom Beogradu u blizini tržnog centra gde se pucnjava dogodila. Za sada u interesu istrage ne možemo da iznesemo više detalja o prirodi tog susreta, da li je on nju iznajmio kao pratilju, prostitutku ili je reč o nečem drugom - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Specifičan hod

Policija je pomoću snimaka kamera za video-nadzor i antropološkog veštačenja, kao i na osnovu bioloških tragova pronađenih na oružju koje je odbacio mladić koji je ispalio dva hica Aleksandru Šarcu u potiljak, identifikovala Lazara Ilića iz Kraljeva, kao osumnjičenog pucača. On je imao najmanje jednog pomagača koji je pratio žrtvu i javljao njen položaj Iliću, koji je čekao u zasedi.

- Napadači su očigledno dobro proučili žrtvu jer su znali da se vozi blindiranim mercedesom, nosi pancir i da ga prati obezbeđenje. Zbog toga su, kao mesto napada, izabrali tržni centar, gde se Šarac osećao sigurno. Ilić mu je ispalio dva hica u potiljak upravo zbog pancira, a potom je prošao kroz tržni centar, ne mareći za kamere za video-nadzor, koje su ga snimile. Tako je i identifikovan, zbog specifičnog načina hoda. Jednostavno, nije ga bilo briga za snimke - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kobna greška

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto zločina

Prilikom bekstva osumnjičenom je ispalo oružje, brauning sa prigušivačem, mada postoji verzija i da ga je namerno odbacio da ne bi bio uhvaćen s oružjem kod sebe. Od tada se Lazaru gubi svaki trag. Policija je izdala saopštenje u kome stoji da je identifikovan i za njim je raspisana poternica.

- Nije isključeno da je onaj ko je Lazara unajmio da uradi za njega prljav posao odlučio da je on suviše rizičan svedok i da ga je vrlo brzo likvidirao, po principu mrtva usta ne govore. Postoji i mogućnost da je on učinio neku veliku grešku i da je zbog te greške kažnjen, ako mu je oružje ispalo i na taj način dopustio da ga identifikuju iako je bio maskiran maskom i kačketom. On bi mogao da bude bitan svedok za policiju, ali i nezgodan za one koji stoje iza likvidacija u "Ušću" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Umro posle devetodnevne borbe

Aleksandar Šarac je preminuo devet dana posle ranjavanja 26. oktobra u beogradskom urgentnom centru. On je pogođen u glavu sa dva hica, a oba zrna su mu ostala u glavi i lekarima je bilo nemoguće da ih izvade. Zbog toga je žrtva uvedena u veštačku komu da bi se njegovo stanje stabilizovalo i tada bio izveden operativni zahvat. Operaciju Šarac nije dočekao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading