KATASTROFA NA ALTINI: Rotvajler dečaku (12) umalo otkinuo ruku, nesrećno dete zapomagalo od bolova

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

06.11.2020

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan napad psa dogodio se u sredu popodne u naselju Altina. Dečak J. M. starosti 12 godina, teško je povređen kada ga je dva puta za ruku ujeo vlasnički rotvajler. Mališan je zbrinut u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, gde mu je odmah operisana ruka, a od ponedeljka ga čeka još jedna operacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dečakova majka Jelena Radonjić još je u šoku. Kaže da se sve dogodilo iznenada, budući da njen sin poznaje psa otkako je bio štene.

- Moj sin je bio napolju sa drugom, kada je video poznanika iz škole sa svojim rasnim psom Aronom - priča Jelena za "Novosti" i dodaje:

- Prišao mu je da ga pomazi, kao mnogo puta do tada, i u tom momentu je pas skočio na njega. Ujeo ga je dva puta za nadlakticu i podlakticu. Dečak i pas su otišli, a moj je sin ostao krvav na ulici i dozivao je pomoć. Komšije su ga čule i smesta su pozvali mene, lekare i policiju - kaže ona.

Prema rečima zabrinute majke, reč je o psu koji već ima 50 kilograma iako ima deset meseci. Vodio ga je dečak od 13 godina i nije bilo nikakve šanse da obuzda životinju.

- Mnogo je velikih pasa u naselju, a vlasnici im ne stavljaju korpe na njuške. Ovaj pas mogao je da napadne bilo koga, a ničim nije bio izazvan. Ne želim da se završi na ovome. Angažovaću advokata čim moj sin bude bolje. On je pod velikom traumom i pitanje je kakve će posledice imati - kaže Jelena.

Kako kaže, ona je dala izjavu u policiji, a kada se njen sin oporavi, i on će morati da ispriča nadležnima šta se dogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tužilac

06.11.2020 22:05

Pre sat vremena, dok sam šetao svog psa, patuljastog pinča NA POVOCU, imao sam raspravu na ulici sa devojkom koja šeta ogromnog crnog psa koji je veći od rotvajlera bez povoca i bez korpe - pas slobodno trči trotoarom gde ima desetine ljudi i dece. Kad sam je pitao zašto je toliki pas bez povoca bahato i bezobrazno mi je rekla "čuvaj ti tvog psa, moj pas ne ujeda" ... šta reći? Dok pozovem policiju oni pobegnu i sve ostaje isto do sledećeg susreta.