SRPSKA MAFIJA VLADA HOLANDIJOM: ŠOK posle pronalaska 4,5 MILIONA EVRA u vodokotliću

Autor:

Hronika

06.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednoj od najvećih evropskih luka, prilikom upada i pretresa jedne kuće koju je iznajmio neimenovani srpski državljanin, holandska policija tražila je skriveni kokain, ali je u vodokotliću pronašla pravo bogatstvo - 4,5 miliona evra u kešu!

Foto: Ilustracija

- Pretpostavlja se da novac pronađen u kući potiče iz nelegalnih izvora, a da je namenjen za kupovinu veće količine kokaina ili je stečen prodajom narkotika - rekao je za holandske medije predstavnik policije.

KORAĆEV UDARAC

Policija nije otkrila identitet srpskog državljanina starog 31 godinu niti podatke o tome kada je došao u tu zemlju i kada je iznajmio kuću.

Inače, ovo nije prva zaplena veće sume novca u toj zemlji pronađena kod Srba ili Crnogoraca, a za koju se pretpostavlja da potiče od preprodaje kokaina. Samo je počelo javno da se priča o onome što su svi već znali - da su srpsko-crnogorski klanovi preuzeli vlast u holandskom podzemlju, da tesno sarađuju s lokalnim kriminalcima, ali i da je ta zemlja postala poprište obračuna zaraćenih balkanskih narko-kartela.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Filip Korać

EKIPA FILIPA KORAĆA, NAVODNO, OTELA "KAVČANIMA" 100 KILOGRAMA KOKAINA

Gde ima droge, ima i novca, ali i nasilja. Prema pisanju pojedinih medija, najnoviju nasilnu akciju izvela je ekipa sa Karaburme, po nalogu Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, vođe "zemunskog klana" koji je saveznik "škaljaraca" iz Kotora u ratu protiv "kavačke grupe". Na udaru se našao rođak Radoja Zvicera koji u Amsterdamu zastupa interese "kavačkog klana" i prodaje kokain. Oni su se, navodno, predstavili kao mušterije i kupili 50 kilograma, ali su organizovali praćenje prodavaca i provalili im štek. Navodno, ljudi Filipa Koraća upali su u skladište i oteli svu drogu koju su tu našli, kao i sav novac, uključujući i onaj kojim su platili 50 kilograma kokaina, a Zvicerov čovek je krvnički prebijen.

Policija priznaje nemoć

Čak je i Jan Strujis, šef najvećeg policijskog sindikata NPB, posle ubistva Savića i ranjavanja Ðurovića za tamošnje medije rekao:

- U Holandiji je organizovani kriminal potpuno izmakao kontroli.

Mesec dana ranije, kada je u Holandiji ubijen advokat Derk Vijersum (44), koji je bio angažovan na najznačajnijim slučajevima organizovanog kriminala, Strujis je rekao:

- Ovo je potvrda, ako nam je uopšte i bila potrebna, da živimo u narko-državi.

REŠETANJE U PICERIJI

To je pokazao revolveraški obračun usred Amsterdama kada je u bašti picerije usred dana 23. oktobra ubijen Nišlija Goran Savić, a teško ranjen Baranin Jovan Đurović. Meta je navodno bio Baranin, inače rođeni brat pokojnog Luke Đurovića, desne ruke i zastupnika Luke Bojovića u Crnoj Gori. Policija je uhapsila jednog od napadača, dok je drugi uspeo da pobegne. Navodno, lično Korać je tog kobnog dana trebalo da se pojavi u piceriji, ali ipak nije, i tako je spasao glavu.

ZAPLENA KOKAINA NA PUTU KA ZAPADNOJ EVROPI

U martu ove godine srpska policija je sa holandskim kolegama uhapsila devet članova organizovane kriminalne grupe koji su se bavili transportom i distribucijom droge iz Holandije u zemlje zapadne Evrope. U akciji je zaplenjeno devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litra baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvane smese za sečenje droge - uvećavanje njene količine. U Amsterdamu je uhapšen M. P. (35), dok je u belgijskom Antverpenu uhapšen V. B. (45). Zaplenjeno je četiri kilograma kokaina i oko 1,7 miliona evra.

Pre toga je u Holandiji izrešetan Vranjanac Goran Tasić Gokče, koji je pronađen izrešetan na stazi ispred kuće u kojoj je živeo u aprilu 2018. Pretpostavlja se da je Gokče u Holandiju otišao upravo da završi neki posao vezan za šverc i preprodaju kokaina, ali je upao u zasedu suparničke grupe i likvidiran je bez milosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading