POČINJE SUĐENJE ZA UŽASAN ZLOČIN KOD NIŠA: Autom ubio biciklistu, pa sa drugom odvukao telo u njivu i prekrili kukuruzom, odala ih je JEDNA STVAR!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

05.11.2020

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan R. (37) u julu 2019, vozeći auto sa 2,5 promila alkohola, pokosio biciklistu Zorana Savića (57), pa sa suvozačem sakrio leš. Obojica su potom pobegla, ali ih je odala tablica sa auta, koja je otpala prilikom udesa!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bojan R. (37) iz niškog sela Medoševac uskoro će se naći pred sudom jer je u julu 2019. mortus pijan autom ubio biciklistu Zorana Savića (65) iz Klisure! Nakon tragičnog udesa Bojan je sa suvozačem Bobanom S. (50) odvukao Zoranov leš u njivu i prekrio ga kukuruzom, nakon čega su pobegli. Međutim, odala ih je registarska tablica sa auta, koja je pronađena na mestu udesa, i brzo su uhapšeni.

Jezive povrede

Više javno tužilaštvo u Nišu je protiv obojice podiglo optužnicu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, a pripremno ročište zakazano im je za 15. decembar. Ukoliko budu osuđeni, Bojanu i Bobanu preti do osam godina zatvora.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Tragičan udes dogodio se 24. jula prošle godine, na putu Niš-Leskovac, u ataru sela Klisura.

- Bojan se službenim autom "čeri ego" kretao iz pravca Leskovca ka Nišu, vozeći sa čak 2,5 promila alkohola u krvi. Usled teškog pijanstva, on je izgubio kontrolu nad vozilom, pa je iznenada prešao preko pune linije u suprotnu traku, a zatim na zemljanu površinu pored puta. Tada je direktno udario u biciklistu, koji je naišao iz suprotnog pravca, pri čemu ga je odbacio dvadesetak metara dalje u njivu - stoji, između ostalog, u optužnici.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zoranov otac umro od tuge za sinom

Zoran Savić je od bliže rodbine imao samo 91-godišnjeg oca, o kome se starao. Međutim, starac nije dugo nadživeo sina.
- Umro je petnaestak dana posle Zorana, od tuge, srce mu je prepuklo... Starac je imao samo njega, a kad je čuo da je ostao bez sina jedinca, to ga je dotuklo - ispričala je Zoranova rođaka.

Nesrećni Savić je od stravičnog udarca na mestu preminuo.

- U obducentskom nalazu stoji da je Savić zadobio višestruki prelom lobanje, nagnječenje mozga, rascep vratne arterije i vene, brojne prelome kičme i rebara, nagnječenje pluća i niz drugih povreda. Bojan i njegov suvozač, umesto da pozovu Hitnu pomoć i policiju, odlučili su da sakriju telo i pobegnu - piše u optužnici.

Njih dvojica su najpre odvukla Savićevo telo malo dalje u njivu, gde su ga prekrili stabljikama kukuruza, nakon čega su pobegli.

Kako su nam objasnili u policiji, Savićevo telo su pronašli radnici vodovodnog preduzeća, koji su obavljali radove nedaleko od mesta nesreće.
- Obavljen je uviđaj, a bahati vozač i njegov prijatelj vrlo brzo su identifikovani zahvaljujući registarskoj tablici koja im je otpala prilikom udesa - objašnjava naš izvor iz policije.

Bavio se poljoprivredom

Rođaci stradalog čoveka ispričali su nam posle udesa da se Zoran bavio poljoprivredom nakon što je ostao bez posla u tekstilnoj firmi "Omladinka" u Nišu.
- Jedva je dočekao penziju, ali mu se nije dalo da uživa u njoj. Imao je traktor kojim je obrađivao zemlju, ali kobnog dana staro vozilo se pokvarilo, pa je Zoran biciklom krenuo u Doljevac da kupi delove. Poginuo je u povratku kući - kazao je Savićev rođak Goran Pejčić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading