Pink panteri ojadili šeika, dobili po godinu za svaki milion evra!

Autor:

Hronika

04.11.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija je u šoku pošto je Apelacioni sud prepolovio kazne članovima bande "Pink Panter" koji su u januaru 2018. godine izveli spektakularnu pljačku i iz Duždove palate u Veneciji odneli par minđuša i broš čija je vrednost procenjena na tri miliona evra, dok im je umetnička vrednost neprocenjiva. Opljačkan je deo kolekcije "Blago mogula i maharadža", vlasništvo katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija. Za Italijane je ovo bila posebna blamaža jer je blago nestalo iz jednog od simbola te zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Prvostepenom presudom sudija Enriko Kampalija osudio je Vinka Tomića na pet godina i četiri meseca zatvora, dok je drugi kradljivac Dragan Mladenović dobio šest godina zatvora. Zanimljivo je da je Tomić navodni vođa cele ove ekipe, a dobio je manju kaznu od saučesnika. Sada su im kazne prepolovljene, pa je Tomić dobio tri godine, a Mladenović tri godine i četiri meseca robije. Ovo je neuobičajena praksa jer obično pripadnici ove grupe dobijaju mnogo strože kazne od ostalih lopova - tvrdi sagovornik Srpskog telegrafa.

Ceo slučaj je zapamćen po dosta kontroverzi, a mnoge stvari su ostale nerazjašnjene do danas.

- Ukradeni komadi nakita nikada nisu pronađeni. Čini se da su lopovi radili po narudžbini. Oni su odneli par minđuša od platine sa dijamantima i broš od platine sa dijamantima. Ukradeni komadi bili su osigurani na osam miliona evra. Odmah pored ukradenih stvari bila je i ogrlica basnoslovne vrednosti, koju lopovi nisu ni pogledali, iako je njena vrednost višestruko veća od vrednosti minđuša i broša. Ostalo je nepoznato i ko je pomagač iznutra jer je neko ko radi u Duždovoj palati, najverovatnije žena, ostavila otključanu staklenu vitrinu u kojoj je bio nakit - navodi sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading