MUP PRESEKAO KANAL ZA TRGOVINU NARKOTICIMA! Uhapšeni u hangaru sa 628 kilograma skanka

Autor: Republika

Hronika

04.11.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, zaplenili su oko 628 kilograma skanka i uhapsili devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni D. J. (32), Z. J. (34), I. T. (31), S. M. (26), M. P. (34), M. Ž. (31), G. T. (27), B. T. (35) i D. Đ. (54) iz Aranđelovca uhapšeni su prilikom pakovanja droge u jednom hangaru kod tog grada.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je pripadnicima MUP što su "sa ulica sklonili zlo".

Ministar je naglasio da je zahvaljujući njihovom radu i upornosti s ulica sklonjeno više od 600 kilograma opasne droge skank i dodao da ne postoji laka i teška droga, već da su sve podjednako opasne, a da su svi kriminalci koji se bave trgovinom narkoticima, koji ubijaju našu decu, ubice.

Skank je čistija i jača marihuana, koja se uzgaja u staklenicima ili u kućnim uslovima. Njeno uzgajanje je vrlo zahtevno i skupo, zahteva sisteme za zagrevanje, ventilaciju, jake sijalice i još mnogo toga za optimalne uslove, pa ga zbog toga naši narko-dileri i dalje nabavljaju, najčešće iz Crne Gore, s Kosova i iz Albanije, gde postoje prave pravcate plantaže ove droge.

 

U kamionu dve tone marihuane

U zajedničkoj akciji službenika crnogorske policije i carinika juče je zaplenjeno više od dve tone marihuane. Zbog sumnje da je krijumčario drogu iz Albanije uhapšen je vozač kamiona u kojem se droga nalazila. Reč je o državljaninu Albanije.

 

Reč je o relativno novoj drogi na našem terenu.

Policija je sredinom juna 2004. godine otkrila ovaj "novitet". U rudniku Stolice u Kostajniku, kod Krupnja, pronašla je 2.229 saksija skanka težine oko 156 kilograma.

Za neovlašćenu proizvodnju droge tada su optuženi Holanđanin Hendrik L. i još četvorica članova njegove grupe (Slovenac, Rus i dva Srbina).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading