Ode Mire i ostavi nas da patimo! Potresna ispovest prijatelja poginulog inženjera

Autor:

Hronika

04.11.2020

04:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mašinski inženjer Holding kompanije "Krušik" Miroslav Mire Jovanović (52), koji je u ponedeljak poginuo tokom rada na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu na poligonu Begove vode u selu Zlatarić, ostavio je za sobom ogromnu tugu. Uz porodicu stradalog inženjera, suprugu Dragicu, ćerku Kristinu i sinove Đorđa i Milana, za Miroslavom pate i njegove kolege, prijatelji i komšije.

RepublikaFoto: facebook.com
Miroslav Jovanović

- Ne postoje dovoljno jake reči koje bi mogle verno da opišu našeg Mira, ljudinu nad ljudinama - rekao je za Srpski telegraf Anđelko Ranković, radnik "Krušika" i Jovanovićev prijatelj, i nastavio sa suzama u očima da se priseća poslednjeg razgovora sa Jovanovićem.

- Zvao sam ga u četvrtak pošto se nismo videli oko nedelju dana, pa sam hteo da se vidimo na poslu. Planirao sam da odem kod njega, ali on mi je rekao: "Nemoj danas i sutra jer imam mnogo posla, zovem te ja posle toga da idemo u kafanu na piće". Mi se znamo od srednje škole i dugo smo zajedno radili kao stolari. On je bio vrhunski stolar, kao i vrhunski inženjer. Svega što se prihvatio radio je perfektno. Voleo je da se družimo i pričamo. Bio je veseo čovek, posvećen ženi i deci. On me je i zaposlio u "Krušiku" kao metalostrugara. Ode čovek u punoj snazi i ostavi nas da patimo - priča Ranković potreseno.

 

Povređeni radnik u teškom stanju

Na istom zadatku, prilikom ispaljivanja rakete maljutka, koja služi za gađanje tenkova, rušenje bunkera i drugih utvrđenja, teško je povređen radnik Milisav Pavlović (55) iz naselja Popare, koji je sa velikim opekotinama iz bolnice iz Valjeva sanitetom hitno prebačen na VMA u Beogradu. Uz povređenog oca je stalno njegova ćerka, mlada doktorka Urgentnog centra u Valjevu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Stefanović

- Pavlović je na veštačkoj ventilaciji i u teškom je stanju. Izgorela mu je trahea, a uz nju i velika površina kože, najviše na leđima i grudima - ispričao je izvor sa VMA, gde je povređenog radnika "Krušika" obišao i ministar Nebojša Stefanović.

 

Tokom karijere Jovanović se u više navrata usavršavao u inostranstvu, a govorio je nemački i engleski jezik. Poginuo je na jednom od retkih zadataka na terenu, budući da se u osnovi bavio razvojem i marketingom.

- Mire se stalno usavršavao i njegov posao je uglavnom bio kancelarijske prirode, retko je izlazio na teren. Šta se desilo i kako je došlo do eksplozije, saznaće se naknadno, ali on je odlično znao svoj posao. Završio je Vojnotehnički fakultet u Zagrebu i po svetu se doškolovavao. Bio je i u Vijetnamu neko vreme i bio je najbolji od najboljih - ističe Ranković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading