VOĐE ŠKALJARSKOG I KAVAČKOG KLANA VAN ZATVORA: Vukotić slobodan ko ptica, Zvicera čuvaju Ukrajinci!

Autor:

Hronika

30.10.2020

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije, bezbednosno je interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", jedan je od retkih koji se nalazi na slobodi, a nije mu izrečena mera nadzora, obaveznog javljanja kotorskoj policiji ili oduzimanja putnih isprava.

RepublikaFoto: vijesti online/Tanjug/AP
Jovan Vukotić

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

- Obaveštavamo vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu meru nadzora - odgovorila je na pitanje Dana savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala zbog krivičnog postupka u Podgorici zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja.

 

 

 

S druge strane, ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja i Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove. Istraga je tajna, a tamošnja policija proverava njihovu firmu, koju se registrovali sa G. Z. i M. Z.

Radoje je teško ranjen u maju ove godine u sačekuši u kijevskom kvartu u kojem je živeo

Zvicer, koji je u policijskoj evidenciji označen kao vođa "kavačkog klana", preživeo je 26. maja ove godine pokušaj surove likvidacije u Kijevu. Prema nezvaničnim saznanjima, on je ranije predao zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je, navodno, priložio moldavski pasoš.

Nakon izlaska iz bolnice, Zvicer živi na adresi na kojoj je i ranije živeo. Na toj lokaciji čuvali su ga pripadnici ukrajinske policije.

- Rentira još dva stana u cilju dodatnog obezbeđenja. U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice - kazao je ranije izvor Dana.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Ukoliko Crna Gora ne bude potraživala Zvicera, a on bude posedovao pasoš i neke druge zemlje, osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Radoje Zvicer teško je ranjen u maju ove godine u sačekuši u kijevskom kvartu u kojem je živeo. Zbog napada na njega uhapšeni su Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading