"PINK PANTERA" PRATILI MESECIMA! Šarac znao šta mu se sprema: Vozio se u blindiranom "mercedesu" i imao šofera!

Autor: Republika

Hronika

30.10.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Šarac (35) mesecima pre nego što su u njega 17. oktobra ispaljeni smrtonosni hici on se sa poznanicama viđao samo u kafićima unutar tržnih centara koji su pokriveni kamerama.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto ubistva

- Nosio je pancir, vozio se u blindiranom "mercedesu", tačnije imao je šofera. Sve to ukazuje da je strahovao za život. A sa prijateljima se viđao u kafićima unutar tržnih centara. Verovatno mu je i to bila jedna od mera predostrožnosti. U tržnim centrima ima dosta ljudi, "pokriveni" su video-nadzorom. Verovatno ih je zbog svega toga smatrao bezbednijim mestima od običnih kafića, restoran u gradu. U tim kriminalnim obračunima. mali broj egzekutora bi se usuduo da puca u metu naočigled desetine kamera i stotine ljudi - kaže izvor upoznat sa istagom.

Lokali unutar tržnih centara su možda bezbedniji, ali do njih treba stići, a kasnije se i vratiti kući. Naručioci zločina su po svemu sudeći dobro proučili njegovo kretanje i  ustanovili da je možda najpogodniji momenat za egzekuciju kada izađe iz tržnog centra.

Instrukcije kada je najmanje bezbedan date su ubici Lazaru I. koji mu je, upravo kada se u garaži TC "Ušće" približavao svom "mercedesu", prišao i ispalio mu dva metka u glavu. Pucao mu je u glavu, jer je znao da Šarac nosi pancir.

Teško ranjeni Šarac je pao, dok je egzekutor pobegao, ali su ga snimile sigurnosne kamere u garaži. Prilikom bekstva ispao mu je pištolj koji je policija našla. Iako je na pištolju bio istrugan serijski broj, osumnjičeni je ubrzo identifikovan.

RepublikaFoto: facebook.com
Aleksandar Šarac

Za Lazarom I. se traga, ali za sada nije poznato da li je napustio Srbiju posle zločina i da li je uopšte živ. U međuvremenu, devet dana posle ranjavanja, Šarac je preminuo u Urgentnom centru.Ono što je i dalje misterija je po čijim instrukcijama je Lazar I. ubio Šarca, mada se veruje da je ovaj zločin povezan sa nestankom Lazara Vukićevića, Šarčevog prijatelja i navijača Crvene zvezde, tri dana pre pucnjave u garaži TC "Ušće".

Šarcu su mesec i po dana pre ubistva upućivane pretnje sa profila na društvenim mrežama iza koga stoje navijači crno-belih. Da li te pretnje bile samo pokušaj zastraživanja ili možda imaju veze sa zločinom, istražuje se, jer je jedan od retkih koji bi tu enigmu mogao da reši - Lazar I, osumnjičeni ubica, nedostupan istražiteljima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading