MINJI DANAS PRESAĐENA KOŽA: Republika saznaje kako je protekla OPERACIJA i za kada je planirana sledeća!

Autor:

Hronika

30.10.2020

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenica Osme beogradske gimnazije Minja Draganić (15) koja je zahvaljujuci junačkom podvigu petoroce molera pobedila vatrenu stihiju prošlog utorka, danas je operisana na Klinici za opekotine u Zvečanskoj ulici.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Minja sa majkom Bojanom

Operacija je prosla bez komplikacija i Minja je dobro podnela zahvat. 

- Minji je danas presađena koža na leđima i na nozi, a početkom sledeće nedelje imaće još jednu operaciju. Ponovo će da joj rade ruku koja je prva i operisana. Zatim će oko dve nedelje imati pauzu, a onda se nastavlja postupak transplatacija - saznaje Republika iz medicinskih krugova. 

Od juče je otvoren namenski račun za pomoć Minji i njenoj porodici, a akciji se u sve većem broju priključuju beogradske srednje skole. Drugari povređene devojke u dogovoru sa Minjinom majkom Bojanom udruženo deluju da se prikupi što više novca, s tim da apeluju da je izgubila stan u požaru iako je to bio stan koji je Minjina mama iznajmljivala za porodicu poslednjih godinu dana.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Oni su spasili Minju

Humanost hrabrih spasilaca nema granice

Pavle Gavura u dogovoru sa kolegama sa kojima je evakuisao Minju hoće da uplati novčani deo nagrade od grada Beograda, koju im je uručio Goran Vesić.  

Takođe, spasioci su spremni da zbrinu Minjinu porodicu i predložili su da im plaćaju stan dok se ne snađu. Njihova firma je obećala veliku donaciju u građevinskom materijalu za renoviranje izgorelog stana. 

Istovremeno, pozivaju i sve ljude koji imaju topliju garderobu da poklone Minjinoj mami, tetki i deki sa kojima živi od razvoda roditelja. Na Minjin račun već se slilo dosta sredstava, a najavljene su i brojne donacije u bližoj perspektivi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading