Odbrana tvrdi da neko lažira rezultate veštačenja! Pukovnik policije svedočila: Ivanov i Vesković su ostavili dnk tragove na mestu ubistva!

Autor:

Hronika

30.10.2020

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku suđenja Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, koji su optuženi za ubistvo Blaža Đurovića u martu 2018. na Dušanovcu, održanom u četvrtak i petak u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, dostavljeni su nalazi veštačenja NKCF MUP Srbije, kojima je kroz više različtih analiza potvrđeno da su izolovani DNK tragovi optuženih iz njihovih bukalnih briseva koji ukazuju na njihovu krivicu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše

Zbog nezadovoljstva advokata optuženih  Zore Dobričanin Nikodinović i Nevene Protić koje zastupaju Veskovića i advokata Dejana Lazarevića koji brani Nemanju Ivanova, sud je naložio da se od otuženih uzmu novi bukalni brisevi, te da se uradi novo veštačenje. 

Međutim, advokati optuženih koji već dugo insistiraju na dostavljanju elektoferograma u elektronskom obliku iako je to zabranjeno zvaničnim aktom , juče su zatražili da se dostave fotokopije radnih listi sa potpisima veštaka jer sumnjaju da neko pakuje ubistvo njihovim klijentima.

- Sumnjamo da su dokazi podmetnuti zato je neophodno da se ispita dnk veštačenje. IImamo pravo da znamo ko je sta i kada radio. Snimci i fotografije iz Tekeriške ulice nisu pokazali nikakvu povezanost Veskovića i Ivanova sa zločinom, a dan kasnije u policiji u 29. novembra navodno su izolovani njihovi DNK tragovi. Zbog svega toga imamo prvo da sumnjamo i da tražimo dokaze - rekla je  Dobričanin Nikodinović.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY
Zora Dobričanin Nikodinović

O rezultatima veštačenja predmeta pronađenih u zapaljenom automobilu nedaleko od mesta ubistva,  i kako je do njih došlo saslušana je načelnica  NKCF, pukovnik policije Jelena Stošić, koja je objasnila da se takva dokumenta ne dostavljaju elektronskim putem, jer je to pravilo institucije u kojoj radi, ali da je po usmenoj naredbi sudije dostavila pismeni nalaz traženih veštačenja.

Inače, Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću na teret se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.  Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil.

 

Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Obojica optuženih , kao i ubijeni imaju bogat policijski dosije. Ivanov je ranije osuđivan. U postupku za ubistvo Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan" u Beogradu sudilo mu se da je sa Stankom Buhancem tukao Veličkovića – u koga je Buhanac potom pucao. Zbog tog dela osuđen je na dve godine zatvora, dok je Buhanac osuđen na 13 godina. Ivanov je bio osuđen i na godinu i po dana zatvora zbog otmice. Protiv Veskovića vođeni su postupci zbog falsifikovanja dokumenata.

Prema pisanju medija, ubijeni Đurović je odranije poznat policiji i u svom dosijeu ima više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, krađa, razbojništvo, iznuda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading