ČUO SE TRAKTOR KAKO SE PRIBLIŽAVA KUĆI, A ONDA I STRAŠAN KRIK: Detalji stravične tragedije u Broviću kod Obrenovca

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Nikola J.(7) poginuo je juče u obrenovačkom selu Brović kada je podleteo pod traktor koji je vozio njegov otac Goran!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vozilo Hitne pomoći na licu mesta

Kako saznajemo, do tragedije je došlo kada je mali Nikola skočio sa blatobrana na kome je sedeo i pao pravo pod točkove traktora koji je vozio njegov otac. Očajni Goran odmah se zaustavio i video da se dečak ne pomera, a onda je urlikao i dozivao pomoć, stežući sinovljevo telo kojem je glava bila oblivena krvlju.

- Čuo sam Goranov traktor niz ulicu kako se približava kući, a onda i strašan urlik. Počeo sam da trčim tamo kao lud i video sina kako drži krvavog unuka. U tom trenutku naišla je neka žena u kolima i Goran je s njom stavio Nikolu u njen automobil i krenuli su u susret Hitnoj pomoći - priča deda stradalog dečaka Vladan J.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mesto gde je stradalo dete

On kaže da je žena vozila ka Obrenovcu u susret Hitnoj pomoći koju su sreli na pola puta. Lekari su uzeli dete, ali je Nikola preminuo u ambulantnim kolima uprkos dugom reanimiranju.

- Vraćali su se iz njive. Moj Nidža je bio veoma vredno dete i išao je u prvi razred, ali je bio veoma nadaren u školi i predlagali su mu da preskoči prvi razred. Ne znam kako ćemo dalje bez mog dobrog anđela - rekao je neutešni deda dečaka.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Beba pala s prvog sprata!

Još jedna nesreća dogodila se juče oko podne u Pančevu kada je jednogodišnji dečak V. J. pao sa prvog sprata sigurne kuće u kojoj boravi sa maloletnom majkom, ali srećom nije teže povređen.

To je potvrdila i Vesna Stanojević, koordinator sigurne kuće.

- Iz Klinike u Tiršovoj su nam rekli da će dečak ostati dva dana na opservaciji, a mi i dalje pokušavamo da saznamo kako se sve to desilo. Za sada se samo zna da je majka čistila sobu u kojoj su bili smešteni ona i jednogodišnji dečak - rekla je Stanojevićeva.

Goranov traktor je nakon nesreće odneo pauk na tehnički pregled kako bi se obavila rutinska kontrola, koja će utvrditi da li je vozilu nešto falilo. Tragedija se dogodila na samo 50 metara od njihove porodične kuće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policija juče nije dozvoljavala da se priđe kući nesrećne porodice, a kako smo saznali, dečakov otac se bavi prodajom automobila. On i supruga imaju petoro dece.

CRNA STATISTIKA

- D. R. (12) iz sela Pridvorice kod Smederevske Palanke poginuo je 25. septembra 2020. u dvorištu porodične kuće kada se prevrnuo traktor koji je vozio

- S. T. (11) iz Dedinca kod Kuršumlije stradao je 24. marta 2019. kada se na seoskom putu prevrnuo traktor sa prikolicom koji ga je prignječio

- A. A. (14) teško je povređen 1. aprila 2018. u Dubovcu kod Kovina kada je pao s traktora, a preko njega je prešla priključna mašina tanjirača

- M. G. (10) iz mesta Prijezdić kod Valjeva poginuo je u aprilu 2017. kada se prevrnuo traktor koji je vozio njegov otac

- A. P. (13) poginuo je u blizini Žagubice kada je pao sa traktorske prikolice pune dece kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading