SUĐENJE ZA SAOBRAĆAJKU U FEBRUARU U ZEMUNU: Otac poginulog vozača krivi i kolegu za Bojanovu smrt, evo šta kaže!

Autor:

Hronika

29.10.2020

05:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boro Perać, otac vozača GSP Bojana Peraća (31), koji je poginuo u februaru ove godine u Zemunu, optužio je i sinovljevog kolegu Dragomira Živkovića (52) da je kriv za tragediju. On je rekao da je svu potrebnu dokumentaciju koju je dobio iz suda dao, kako je precizirao, licenciranoj kući iz Beča, gde već godinama živi, da uradi saobraćajno-tehničko veštačenje i utvrdi šta se tačno desilo kobne noći kada je Adam Rakočević (23) pežoom prošao kroz crveno svetlo i izazvao nesreću.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić/Vozači tramvaja (i ostalo GSP osoblje)
Bojan Perać

- Oni su utvrdili da je vozač autobusa na liniji 45 petnaest metara pre mesta udesa počeo da skreće ulevo. On je imao pregledan prostor i mogao je da vidi da mu sa desne strane dolazi vozilo. Veštaci u Beču su isključili svaku mogućnost da je putničko vozilo od 1,3 tone moglo da odgura autobus od 10 tona u suprotnu kolovoznu traku, a da vozač autobusa nije okrenuo volan ulevo - kaže Perać.

ZAPLAKAO U SUDNICI

Dodao je da je "Živković, videvši pežo, počeo da beži levo i svu pažnju je posvetio tome":

- Kad ga je auto udario, on je pustio volan i bacio se udesno s vozačevog mesta, zato je i prošao s lakšim povredama. Moja porodica je uništena, život mi vredi nulu. Bojanova majka ima 30 kilograma, ne znam da li će preživeti i krivci za sve to moraju da odgovaraju.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Mesto nesreće

Dvoje lakše povređenih

Prema optužnici, Rakočević je izazvao nesreću bežeći od policije kroz Zemun kada je projurio kroz crveno svetlo na semaforu u Tršćanskoj ulici, udario u jedan autobus koji se odbio o drugi.

Drugi autobus, za čijim volanom je bio Perać, potom je izleteo s puta, oborio semafor i zaustavio se na travnjaku nadomak stanice. Hitna pomoć zbrinula je Živkovića, putnicu Marinu K. (53) i mladića koji je izazvao nesreću.

Boro kaže da je Živković odlično poznavao Bojana i da treba da ga bude stid što laže.

BORO PERAĆ: PORODICA MI JE UNIŠTENA, SUPRUGA IMA 30 KILOGRAMA

 

- Pobegao je sa mesta vozača da bi sebi spasao glavu, ne misleći na druge. Je li to profesionalni vozač - upitao je Boro, koji je zaplakao tokom izlaganja.

Njegov advokat Olivera Popović navela je da na suđenju nije u celosti razjašnjeno kako je do saobraćajke došlo.

PRESUDA U PONEDELJAK

- Optužnicom je trebalo da bude obuhvaćen i Živković. Umesto desnom, kretao se levom trakom i ostavio je volan spasavajući svoj život. Takođe, ostala je dilema da li je kočio jer on kaže da nije, a veštak da jeste. Pošto nisu ispitani pripadnici Interventne brigade, ne znamo ni da li su oni jurili Rakočevića, pa je zbog toga došlo do nesreće. Na kraju, nije izveden ni nalaz veštaka neuropsihijatra Bojane Kecman jer se Rakočević u istrazi branio ćutanjem, pa ona nije mogla da da ocenu njegovog odnosa prema krivičnom delu i da li mu je tad bila smanjena sposobnost - rekla je Popovićeva.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Mesto nesreće

Sud odbio dva predloga

Sudija Bojan Mišić je odbio oba predloga advokata porodice Perać Olivere Popović. Ona je zatražila da se na suđenju ispita veštak saobraćajne struke Stojan Stojanović jer smatra da ima propusta u njegovom veštačenju. Takođe, nije prihvaćeno ni da se ispitaju trojica očevidaca, pripadnika Interventne jedinice, koji su bili u vozilu iza Rakočevićevog pežoa.

Presuda Adamu Rakočeviću trebalo bi da bude izrečena u ponedeljak, a tužilac je zatražio najstrožu kaznu zatvora jer optuženi sa privremenom dozvolom nije smeo da vozi između 23 i šest časova, a, uz to, bio je pod dejstvom droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading