TAJNI PLAN "KAVČANA" ZA LIKVIDACIJU "PINK PANTERA": Ovako su hteli da namame Šarca!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Šarca (35), koji je 17. oktobra upucan u TC "Ušće", a od povreda preminuo u ponedeljak, "kavčani" su pokušali da kidnapuju 14. oktobra zajedno sa Lazarom Vukićevićem (30), koji je tada otet na Banovom brdu, Damirom Hodžićem (23) iz Bara i još jednim momkom iz Crne Gore. Hodžić je, inače, blizak rođak Alana Kožara, koji je letos ubijen na Krfu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto ubistva Aleksandra Šarca

Hodžića i njegovog pratioca oteli su "kavčani" odmah čim su prešli granicu Srbije. Druga ekipa kidnapovala je Vukićevića na Banovom brdu. Od tada se ovoj trojici gubi svaki trag.

Kako saznajemo u izvorima bliskim istrazi, tog dana kada su nestala pomenuta trojica Aleksandar Šarac je dobio SMS poruku kao mamac.

- "Kavčani" koji su bili unajmljeni za likvidaciju Šarca poslali su mu poruku 14. oktobra: "Dođi, uhvatili smo im šefa" i naveli tačnu adresu gde on treba da se pojavi. Šarac je nešto posumnjao i nije otišao na tu adresu. Tada ga je ta odluka spasla - navodi naš izvor iz istrage.

Šarcu stigla poruka: "Dođi, uhvatili smo im šefa

 

Šarac je rešio da se pritaji i ostane u kući nekoliko dana da se ne bi izlagao opasnosti. Međutim, 17. oktobra poverovao je da će biti bezbedan i pao na drugi mamac, kada su mu dvojica poznanika uputila poziv na kafu u TC "Ušće". Šarca je sve vreme pratio muškarac koji je bio u stalnom kontaktu sa pucačem i javljao mu kretanje žrtve. Aleksandar se svuda kretao s obezbeđenjem, ali je ovog puta išao sam jer je poverovao poznanicima. Kad su se rastali, sišao je u garažu. Nije mu pomogao ni pancir, koji je stalno nosio, jer je napadač to znao i prišao mu s leđa, a zatim ispalio dva hica u glavu i pobegao. Šarac se borio za život 10 dana, a onda je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Foto: facebook.com
Aleksandar Šarac

Knežević: Ja nisam onaj iz teksta sa Instagrama

- Ja nisam taj koji se pominje u vezi s ubistvom Aleksandra Šarca - kaže Miloš Knežević povodom teksta objavljenog 20. 10. "Grobari najavili ubistvo u "Ušću" (Navijači Partizana najavili ubistvo Šarca)". On objašnjava da pucnjava na njega 2018. godine i pokušaj ubistva Aleksandra Šarca ove godine nisu ni u kakvoj vezi. Dakle, Miloš Knežević, koji se pominje u tekstu prenetom sa Instagram naloga, nije Miloš Knežević, čija je fotografija objavljena, već neko drugo lice. Miloš Knežević, čija je fotografija objavljena, jeste upucan 2018, ali počinilac i motivi za to krivično delo do danas nisu otkriveni.

Hodžić ima bogat dosije

Baranin Damir Hodžić nekoliko puta je hapšen u Crnoj Gori. Privođen je zbog nelegalnog držanja oružja, ucene i reketa. Njegovo poslednje krivično delo registrovano je 2018. godine, kada je sa saučesnicima osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude 10.000 evra od jednog Ulcinjanina.

Lazar Ilić (23) iz Kraljeva osumnjičen je za ubistvo Aleksandra Šarca, a sumnja se da je nakon likvidacije tokom bega promenio nekoliko automobila i na kraju stigao do štek-stana na Kosovu i Metohiji, gde Crnogorci imaju skrovišta u albanskom delu. U Prištini je svojevremeno uhapšen Mario Milošević, pucač "kavačkog klana", a u tom istom štek-stanu boravio je i Radoje Zvicer.

Likvidacija Kožara na Krfu

Hodžićev rođak Alan Kožar, vođa barske grupe bliske "škaljarskom klanu", sa Užičaninom Damirom Hadžićem ubijen je letos na Krfu. Na njih je ispaljeno 30 metaka. Kobnog 23. jula Kožar i Hadžić vraćali su se u iznajmljenu vilu sa plaže na zakazanu masažu, ali su ih ispred kuće dočekali likvidatori. Inspektor grčke policije kaže da nisu stigli ni ručnu kočnicu da povuku, da je za nekoliko sekundi ispaljena kiša metaka i da su obojica imali više od 10 rana po celom telu.

Da se rat između kavačkog i škaljarskog klana preselio u Srbiju, govori i to da policija ne isključuje da je ista ekipa "kavčana" odgovorna i za otmicu Gorana Veličkovića Goksija i ubistvo Ljubomira Markovića Kiće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading