Novi detalji o planiranoj likvidaciji vođe "škaljaraca"! Za ubistvo Vukotića 500.000 evra

Autor:

Hronika

24.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikšićanin Petar Mujović, koji je uhapšen dok je naoružan pratio vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića, za njegovo ubistvo trebalo je da primi pola miliona evra, naveo je izvor TV Vijesti iz istrage.

RepublikaFoto: vijesti online/Tanjug/AP
Jovan Vukotić

Ova televizija objavila je da su istražni organi pronašli kriptovani telefon, u kojem su nadimci osoba koje su porukama naručile Vukotićevu likvidaciju. Identitet tih osoba nije saopšten.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopštili su da ne rukovode tom istragom, već da je to slučaj Višeg državnog tužilaštva. U policiji navode da uhapšenog terete "samo" za nedozvoljeno držanje oružja.

Uhapšeni je brat Radovana Mujovića, a obojica su, navodno, članovi nikšićkog ogranka "kavačkog klana".

Prema nezvaničnim informacijama, Petar je policiji priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića. Pred tužiocem se, međutim, brani ćutanjem.

On je, navodno, danima pratio osobe s kojima je Vukotić blizak. Nekoliko dana je istim automobilom od Kotora do Čeva uhodio prijatelje Kotoranina koji su koristili njegove automobile.

Vijesti saznaju da je upravo jedan od njih Dragoljub Ćetković u sredu primetio da ih prati isto vozilo. Navodno, Mujović je upravljao tim vozilom i bio u nesporednoj blizini automobila u kojem je bio Vukotić kad ga je policija zaustavila. Kad su Vukotić i osobe koje su bile s njim u automobilu krenule ka kotorskoj policiji, Mujović je učinio isto. Ćetković ga je savladao i oduzeo mu pištolj zbrojevku sa metkom u cevi.

Vukotić je nedavno izašao iz istražnog zatvora, u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Tih optužbi je oslobođen.

Petar Mujović hapšen je zbog šverca droge, a u istoj akciji uhapšen je i njegov brat Radovan. Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Radovana da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailovićem organizovao kriminalnu grupu koja stoji iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading