NOVI DETALJI NESREĆE! Stanari zgrade u Baču misle da je požar podmetnut?! Jedan komšija je pre nekoliko dana OVAKO pretio

Autor: Republika

Hronika

23.10.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Probudila me buka kao da su se zidovi rušili. Trebalo je da uskoro krenem na posao, a buka je dolazila iz stana iznad mene. Samo sam uspela da uzmem dokumenta i izletela sam napolje. Bilo je jezivo", ovako priča Anica Šipek, stanarka zgrade u Baču, gde je rano jutros izbio veliki požar.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Do požara je došlo jutros oko pola 4 u zgradi Ekonomije 1. Vatra je prema nezvaničnim saznanjima krenula iz stana broj 3 pošto u tom stanu nije bilo struje. Šta je tačno uzrok zasad nije poznato, neki od stanara kažu da bi mogla biti sveća, pošto u zgradi nije bilo struje, a drugi da je požar namerno izazvao jedan komšija koji je ranije "pretio da će ih sve zapaliti".

Andrija Surop, koordinator Ekonomije 1, kaže da je komšija iz čijeg je stana krenuo požar pokucao na njegova vrata oko pola 4 i rekao da gori stan.

- Rekao sam mu dobro, daj da ugasimo, ali je odgovorio da se više ništa ne može uraditi i da ga vozim odatle. Otišli smo u policijsku stanicu, a kad smo se vratili desetak vozila je već gasilo požar, ali pomoći nije bilo. Više od polovine stanara ostavilo je sve unutra, čak i dokumenta i novce, a ostalo im je ono u čemu su bili. Prizor je bio strašan - kaže Surop.

Iz zgrade je evakuisano 16 odraslih i 11 dece, a smešteni su kod prijatelja ili u Hali sportova u Baču i Omladinskom kulturnom centru "Cvrčak".

"Pretio je da će baciti bombu, zapaliti nas..."

Ljubica Hajek, jedna od evakuisanih stanarki koje su smeštene u omladinskom centru, tvrdi da je S. J. izazvao požar jer je više puta pretio da će im baciti bombu.

- Tog dana sam ga srela oko četiri popodne, bio je pijan i rekao je da će danas zgrada da gori, tako da ja u priču da je sveća uzrok, ne mogu da verujem. Ležali smo u kući i sin nas je spasio, provalio je vrata. Poslednji smo izašli iz zgrade. Nisam uspela da pokupim novac već samo ličnu kartu. Ostale su mi sve stvari - priča Ljubica Hajek.

S. J. se navodno trenutno navodno nalazi u policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading