GEORGIEV U ZATVORU: Dve i po godine iza rešetaka i oduzeta imovina!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

23.10.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za devet meseci kaznu zatvora "Autoeuro" iz Niša Mihailu Georgievu i pravosnažno da osudio na dve i po godine zatvora zbog finansijskih malverzacija kojima je neosnovano sebi i drugim optuženima koji su ranije osuđeni, pribavio protivpravnu imovinsku korist.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zatvor (Ilustracija)

Njemu je oduzeta imovinska korist stečena krivičnim delo od 416.485 dinara, navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenoj na njegovom sajtu.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je Georgijev bio osuđen na zatvor od tri godine i tri meseca.


On je osuđen jer je u više navrata zajedno sa pravnosnažno osuđenim osobama postigao dogovor da iskoristi svoja ovlašćenja vlasnika i direktora privrednog društva „Autoeuro“ i izvrši nezakonito simulovanje prometa i prisvajanje novca, sačinjavanjem neistinitih isprave o navodnom prometu roba.

U lažnim ispravama neistinito je bilo prikazano da je privrednom društvu „Autoeuro“ isporučilo auto delove i drugu robu preduzećima „Metal Milenković“ i „Metal sistem grup“ i „Temp-trgovina“ .

Na taj način je izbegnuto plaćanje PDV-a na štetu budžeta Republike Srbije.

U odluci Apelacionog suda, navodi se da je u delu odluke o kazni prvostepeni sud pravilno kao olakšavajuće okolnosti za okrivljenog cenio da je porodičan čovek i da je do sada neosuđivan, dok je kao otežavajuću okolnost cenio činjenicu da je krivično delo vršio u u kontinuitetu.

Međutim, Apelacioni sud je kao olakšavajuću okolnost za Georgieva imao u vidu i da je od izvršenja krivičnog dela prošlo više od 12 godina, kao i njegovo korektno držanje tokom krivicnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading