VOĐA ŠKALJARACA O JOŠ JEDNOM POKUŠAJU ATENTATA! Vukotić: Ako me ubiju, ONI ĆE BITI GLAVNI KRIVCI!

Autor:

Hronika

23.10.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić poručio je posle još jednog pokušaja atentata da će, ukoliko mu se nešto desi, njegova porodica za to odgovornom smatrati policiju.

RepublikaFoto: vijesti online/Tanjug/AP
GLAVA O KONCU Jovan Vukotić

Iz vrha Uprave policije Crne Gore nezvanično je rečeno da je u sredu po podne uhapšen Nikšićanin Petar Mujović, koga je ispred zgrade kotorskog odeljenja bezbednosti razoružao Vukotićev telohranitelj Dragoljub Ćetković. Mujović je vozilom pratio "škaljarca" koga je policija zaustavila ispred tunela Vrmac. Posle proceduralnih peripetija Vukotić je došao u zgradu policije.

- Dok je Jovan sedeo unutra, video je da jedan od policajaca unosi pištolj češku zbrojovku. Nastala je gungula, a onda je ušao Ćetković i kazao: "Uhvatio sam ga, sa metkom u cevi pištolja." Vukotić je pitao koga, a ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, kojeg je razoružao ispred stanice policije, pratio sve vreme, čak i onih skoro sat vremena dok su čekali poziv za saslušanje - rekao je Vukotićev advokat Branko Anđelić.

Vukotić je izjavio da nakon tog događaja "život više neće prepuštati nikome u ruke".

- Dva puta sam izašao iz kuće otkada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je Kotoranin.

Vukotić je nedavno izašao iz istražnog zatvora pošto je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

PROŠLE GODINE POKUŠALI DA GA OTRUJU U CENTRALNOM ZATVORU U BEOGRADU

Prošle godine 13. decembra uhapšena je grupa osumnjičena da je Vukotića pokušala da otruje u Centralnom zatvoru u Beogradu. Oni su planirali da stave cijanid u hranu koja je vođi "škaljaraca" svakodnevno dostavljana u zatvoru jer je odbijao da jede zatvorsku hranu u kantini. Za to su optuženi Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović, koji su se lažno predstavljali kao policajci.

 

 

 

Oni su u prslucima i sa kačketima Uprave kriminalističke policije presreli taksi u kome se nalazila nevenčana Vukotićeva supruga Maša Mišić, kojoj su, navodno, zbog rutinske kontrole pregledali torbu u kojoj su bile plastične posude za hranu. Međutim, kada im je rekla da tek treba da ode do restorana po obrok, vratili su joj ličnu kartu i pustili je da nastavi vožnju.

Mišićeva je događaj prepričala Vukotiću, a potom i policiji. Prema Vukotićevim rečima, slične stvari su se dešavale i ranije, pa je tako u januaru i februaru 2019. policija pokušala da pretrese Mašin stan bez naloga suda.

Slanik kao ključni dokaz

Osim za pokušaj ubistva, pomenuta trojka je optužena i zato što je na škodu stavila tablice s drugog automobila, ali i zbog nedozvoljenog nošenja oružja. Na optužnici je i Nikola Jovanović, kome se na teret stavlja samo nelegalno nošenje oružja.

Policija je u škodi pronašla kačkete i pancire sa natpisom UKP, policijsku značku, voki-toki, pištolje, rotaciono svetlo kakvo koristi policija. Međutim, najvažniji dokaz je slanik koji je pronađen u gepeku i u kome je bio cijanid, kojim je trebalo da bude "posoljen" Vukotićev ručak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading