(FOTO) Koferi puni cigareta: Sprečeno švercovanje iz Bugarske

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Hronika

19.10.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Gradina, carinici su u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 3.000 komada različitih cigareta u Srbiju iz Bugarske, iako je dozvoljen unos 50 cigareta saopštila je Uprava carina.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjene cigarete

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka sa troje putnika, koji su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga i po dva boksa cigareta.

Međutim, kako saopštava Uprava carina utvrđeno je da to nije bilo sve, jer je u kesama kod prednjih sedišta pronađeno devet boksova, a potom u jednom od kofera u prtljažniku, još 12 boksova cigareta "marlboro", "davidov", "danhil" i "parlament".

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplenjene cigarete
Foto: Uprava carina
Kombi u kom su pronađene cigarete

Carina ukazuje da cainici svakodnevno staju na put takozvanom "mravljem švercu", odnosno putnicima koji u ličnom prtljagu krijumčare manje količine robe, najčešće cigareta, te da se obično radi o ljudimakoji pokušavaju da ih ilegalno prenesu do zemalja Zapadne Evrope gde je njihova cena znatno viša u odnosu na balkanski region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading