MAFIJAŠKA SAČEKUŠA U GARAŽI TRŽNOG CENTRA: Izviđač ceo dan pratio "Pink Pantera", pucač mu ispalio dva hica u glavu!

Autor:

Hronika

19.10.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za dvojicom osumnjičenih da su učestvovali u atentatu na Aleksandra Šarca (35) u garaži tržnog centra "Ušće" u subotu oko 16.20. Osim pucača u crvenoj jakni, istraga je došla do saznanja da je u pokušaju likvidacije učestvovala još jedna osoba.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto zločina

- U celoj akciji učestvovale su najmanje dve osobe, moguće i još neko. Jedan je bio izviđač, koji je pratio žrtvu i obaveštavao direktnog izvršioca o kretanju mete. Čovek u crvenoj jakni bio je skriven u garaži i čekao je signal, a u tržnom centru se pojavio oko 15.40. Kada je dobio signal, krenuo je ka žrtvi i ispalio joj dva hica u glavu. Ni ovo nije slučajnost jer je Aleksandar Šarac znao da mu je život u opasnosti i nije skidao pancir kada god bi izašao iz kuće. Vozio je mercedes, koji je blindiran - rekao je za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Naoko je neobično što je napadač na sebi imao crvenu jaknu, koja je upadljiva i privlači pažnju. Međutim, možda je baš procenio da se njegov stil oblačenja ne razlikuje od stila drugih posetilaca šoping-molova u subotu po podne, pa će zbog toga biti i manje upadljiv.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto zločina

- On kao da je namerno hteo da privuče pažnju takvom jaknom, ali prilikom bekstva je dovoljno samo da nju skine i zameni je nekom tamnijom i da "nestane" jer svi traže napadača u jarkoj crvenoj jakni. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste bezobzirnost koju su napadači pokazali. Pucač, koji je nekoliko minuta pre toga ispalio dva hica čoveku u glavu, prošao je kroz tržni centar iako je znao da će biti snimljen i da će se u medijima brzo pojaviti njegova slika. Kao da ga nije bila briga za to. Prilikom bekstva njemu je ispao pištolj ili ga je namerno ispustio. U pitanju je bereta, na koju je bio našrafljen prigušivač. Oružje je upućeno na veštačenje da bi eventualno bili pronađeni biološki tragovi ili otisci prstiju - navodi izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen
UHAPŠEN U ČEŠKOJ Čaba Der

Ubistvo Nebojše Markovića

Plaćeni ubica Čaba Der hladnokrvno je ubio Nebojšu Markovića, zeta Aleksandra Šarca, 5. januara 2019. godine ispred njihove kuće u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu. Marković je sklapao dečja kolica, koja je hteo da stavi u gepek automobila, kada mu je prišao Čaba Der i ispalio u njega nekoliko metaka iz pištolja sa prigušivačem. Đer je kasnije uhapšen u Češkoj i izručen Mađarskoj, gde je osuđen zbog ubistva biznismena iz Budimpešte. Za ubistvo na Banovom brdu je kratko prokomentarisao: "Tog čoveka sam morao da ubijem.". U medijima se spekulisalo da je prava meta bio Šarac, a da je Marković, koji nije imao policijski dosije, stradao jer je izašao iz iste kuće i fizički je ličio na Aleksandra Šarca.

RepublikaFoto: facebook.com
Aleksandar Šarac

I dalje kritično

Aleksandar Šarac pogođen je s leđa sa dva metka u glavu. On je prebačen u Urgentni centar u kritičnom stanju i lekari se i dalje bore za njegov život. Kako Srpski telegraf saznaje, njemu su dva zrna još u glavi. Smešten je na jedinici za intenzivnu negu i njegovo stanje je kritično.

Policija je odmah po napadu blokirala taj deo grada, pretresani su svi posetioci tržnog centra, ali su napadači, za sada, uspeli da umaknu. Policija ispituje i kretanje Aleksandra Šarca uoči napada, a ne isključuje se da je došao u tržni centar da bi se sastao s nekim. Inače, ovakvi objekti gde postoji fizičko obezbeđenje, a ceo prostor je pokriven kamerama za video-nadzor, omiljeno su mesto za sastajanje ljudi iz kriminalne sredine jer se tu osećaju sigurno.

Serija napada na Šarca

  • 2018. napad bombom koja je greškom završila u dvorištu košarkaša Vuleta Avdalovića, Šarčevog komšije
  • 2019. ubijen mu zet Nebojša Marković ispred kuće na Banovom brdu
  • 2020. pogođen sa dva hica u glavu u TC "Ušće"

Aleksandar Šarac je postao poznat široj javnosti posle hapšenja 2017. godine zbog pljačke juvelirnice u Milanu 2016. godine zajedno sa Urošem Ivkovićem. Njega su Italijani proglasili članom ozloglašene bande "Pink Panter", a italijanska policija pustila je i snimak cele pljačke. Iako uhvaćene pink pantere čekaju drakonske zatvorske kazne, odlazak Aleksandra Šarca na robiju se odužio, pa izgleda da su drugi članovi bande pomislili da je možda sklopio neki dogovor sa italijanskim vlastima, koji je podrazumevao i odavanje informacija o pink panterima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading