NASILNIKA HITNO IZRUČUJU SRBIJI! Kontićev advokat: Moj klijent je magistar prava, a ne HULIGAN!

Autor:

Hronika

13.10.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Kontić (30) saslušan je u Višem sudu u Podgorici i saglasio se s izručenjem Srbiji, koja ga potražuje zbog pokušaja ubistva Miljana M. (28) 24. avgusta u Novom Sadu.

RepublikaFoto: MUP Crna Gora
Pustio bradu da ga ne prepoznaju: Hapšenje Ivana Kontića

- Kontić je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji - izjavila je portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Tako je pokrenut postupak izručenja Srbiji, a sada srpske vlasti treba da Crnoj Gori pošalju dokumentaciju na osnovu koje potražuju Ivana Kontića. Jedino što bi moglo da uspori ovaj proces jeste ukoliko se utvrdi da je osumnjičen da je izvršio neko krivično delo u Crnoj Gori. Nakon odluke suda, zahtev za njegovo izručenje treba da potpiše i ministar pravde Crne Gore, što je u većini slučajeva čista formalnost.

Advokat: Moj klijent nije huligan

Advokat Damir Lekić, koji zastupa Kontića, kaže za Srpski telegraf da je njegov klijent magistar pravnih nauka, a ne neki huligan.

- On je saglasan za izručenjem Srbiji po skraćenom postupku, upravo da bi na sudu objasnio šta se tačno dogodilo. U pitanju nije pokušaj ubistva, već nanošenje teških telesnih povreda - naglasio je Lekić.

Ivan Kontić uhapšen je u nedelju u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo u Podgorici, gde se krio već izvesno vreme. Pre toga je ovaj Nikšićanin viđen u rodnom gradu, ali kada je Srbija preko Interpola raspisala poternicu za njim, otišao je u ilegalu. Njemu se na teret stavlja da je 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pokušao da ubije Miljana M. (28). Ovaj zločin snimile su kamere za video-nadzor, a snimak se pojavio na društvenim mrežama, šokirao i zgrozio srpsku javnost. Na snimku se vidi kako Kontić, inače džudista, pesnicama udara žrtvu. Kada je Miljan M. izgubio svest, Kontić je nastavio da ga udara pesnicama u glavu. Na kraju mu ni to nije bilo dosta, nego je nesrećnom mladiću polomio obe podlaktice.

Kontić je, zbog neadekvatne reakcije novosadske policije, uspeo da pobegne, a nedeljama je trajalo prepucavanje između policije i tužilaštva kada je i ko podneo krivičnu prijavu protiv Kontića, kao i za koje krivično delo, a zbog teških propusta smenjen je načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić.

Ono što je u celoj priči ogorčilo građane Srbije, ali i zapanjilo stručnu javnost jeste da je Kontić 8. septembra doputovao u Novi Sad i potpisao sporazum o priznanju krivice s Osnovnim tužilaštvom zbog drugog krivičnog dela, pa se sumnjalo da mu je neko iz policije dojavio da za njim nema poternice i da može slobodno da putuje. Naime, MUP je tada tragao za N. N. licem iako je svima bio poznat identitet napadača iz Jevrejske ulice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MS

13.10.2020 09:48

Dobro bije magistar prava, šta bi bilo da je huligan.