LEKARI SU MI UBILI ŽENU, BOJIM SE DA NI BEBA NEĆE PREŽIVETI: Teške optužbe na račun ginekologa u Negotinu!

Autor: D. PETROVIĆ - S. STEPANOVIĆ

Hronika

13.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodilja Danijela Kosić (41) iz Negotina umrla je greškom lekara u ZC Negotin, tvrdi njen suprug Saša, a sudeći po kritičnom stanju bebe, izgleda da će nakon supruge sahraniti i ćerkicu, koja je stara samo nekoliko dana. Neutešni udovac kaže da su lekari tokom operacije njegove supruge načinili fatalne greške, zbog kojih nisu uspeli da je spasu ni doktori u KC Niš, gde je na kraju prebačena.

RepublikaFoto: Facebook
TRAGIČAN KRAJ: Saša i Danijela iz srećnih dana

- Danijela je bila zdrava kao dren. Ovo joj je bila treća trudnoća i nije imala nikakvih zdravstvenih problema. Dan pre tragedije u devetom mesecu trudnoće otišla je pešice kod lekara i nema ni govora da je imala rizičnu trudnoću, kako lekari tvrde - priča Saša kroz suze.

Kako tvrdi, njegova supruga primljena je 6. oktobra u porodilište Zdravstvenog centra Negotin i, umesto carskog reza, započet je indukovani porođaj.

- Doktor Boban Istatkov, koji je vodio njenu trudnoću i koji je trebalo da je porodi, nije bio prisutan. Zvanično, bio je u ambulanti zbog drugog slučaja, a nezvanično sam saznao da je bio na nekom svadbenom ručku. Porođaj se zakomplikovao i Danijeli je pukla materica, pa je hitno prebačena u operacionu salu. Intervencija je trajala do 10 časova 7. oktobra, kada su je navodno stabilizovali i odlučili da je hitno prebace u KC Niš. Meni niko ništa nije pričao. Stalno su mi govorili da je stabilno iako je do tada već dobila šest boca krvi - tvrdi očajni suprug.

Iako je kao suprug imao pravo da sa ženom bude u kolima Hitne pomoći, rečeno mu je da nema mesta, pa se privatno prevezao u Niš, gde su ga dočekali lekari koji su pokušavali na sve načine da spasu Danijelu, ali je to bilo nemoguće.

Ivić odsutan

Srpski telegraf pokušao je juče da stupi u kontakt i sa načelnikom ginekologije dr Miroslavom Ivićem, ali su nam na njegovom odeljenju poručili da je na doručku i da zovemo posle 12 sati. Kada smo to uradili, glavna sestra nam je rekla da je Ivić odsutan i da sutra zovemo ranije, kao i da ne zna njegovu mejl adresu.

SPREMA PRIJAVU

- Prema otpusnoj listi, tokom operacije u Negotinu zasekli su deo trbušne aorte i debelog creva, pa je Danijela preminula usled masovnog unutrašnjeg krvarenja. Niška bolnica je tražila obdukciju, ali ja nemam prava da vidim rezultate dok se ne pokrene zvaničan sudski postupak, koji ću podneti protiv ZC Negotin - naglašava Saša, pokušavajući da zadrži suze.

Danijela i njen suprug imaju dvoje dece, sina od 21 i ćerku od 12 godina. Novorođenčetu su planirali da daju ime Evangelina.

- Beba je prebačena u Tiršovu, gde je priključena na aparate. Danijeli nisu na vreme dali krv i kiseonik jer, navodno, nisu imali, pa je beba od rođenja na aparatima. Ima srčani ritam, ali je u komi i, po svemu sudeći, ostaću i bez deteta, a supruga je preminula na moj rođendan - jedva izgovara očajni otac.

Anesteziolog tužio ZC Negotin?

Doktorka, anesteziolog čije ime Saša ne želi da pominje, a koja je prisustvovala Danijelinoj operaciji, navodno je već tužila ZC Negotin.

- Kako sam čuo, ona je već podnela tužbu protiv naše zdravstvene ustanove jer nije imala vremena da mojoj ženi da kiseonik i krv. Zbog nedostatka kiseonika i beba je u teškom stanju. Verujte mi, neću stati dok ovo ne isteram na čistac i dok krivci ne budu odgovarali za smrt moje supruge i majke moje dece - poručio je Saša Kosić.

DIREKTORKA PAUNOVIĆ: NIJE TAČNO, DALI SMO SVE OD SEBE!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

S druge strane, direktorka ZC Negotin Vidosava Paunović negira Kosićeve tvrdnje.

- Netačno je da su zasečeni deo trbušne aorte i debelog creva, s takvom povredom aorte ona bi toliko obilno krvarila da ne bi preživela do Niša, do kojeg se putuje oko tri sata. U operacionoj sali bili su četiri ginekologa, dva hirurga, jedan urolog, tri anesteziologa i dva pedijatra. Nije bio indukovan porođaj, već je carski rez započeo lično načelnik ginekologije dr Miroslav Ivić, koji je došao sa godišnjeg odmora zbog pacijentkinje - naglašava direktorka za naš list.

Ona kaže da je i pomenuti doktor Boban Istatkov došao u salu u toku intervencije i da nije bio na svadbi.

- Lekari ZC Negotin uložili su sve napore da spasu Danijelu Kosić, a među njima i dr Istatkov. Ona je prvo imala napad sličan epileptičnom i pozvan je neurolog. Kada je započet carski rez, uočili su da žena već krvari i da ima tri rasprsnuća materice. Odmah su izvadili bebu, kao i matericu, a zatim je ušili. Nakon toga joj je pritisak bio vrlo nizak i, uprkos lekovima, nije došlo do boljitka, pa je poslata u KC Niš - objašnjava dr Paunović.

Prema njenim rečima, pacijentkinja je dobila tri transfuzije krvi i dve plazme u Negotinu, a u putu do Niša i četvrtu transfuziju.

- Pacijentkinja je dobila i krv i kiseonik na vreme. U sanitetu s njom bili su ginekolog, anesteziolog i anestetičar. Ne znamo šta se desilo kasnije u Nišu, gde je ona, nažalost, preminula nakon nekoliko sati. Sačekaćemo obdukcioni nalaz i priznati krivicu ako smo nešto pogrešili. Tada ćemo saznati i da li je do oštećenja krvnih sudova došlo spontano ili je uzrokovano u toku intervencije. Bez tog izveštaja ne možemo znati tačan uzrok smrti - naglašava direktorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Joca

13.10.2020 09:08

Istina, sve je istina sto je gospodin rekao, cista greska lekara. Zena je u Nis dovezena vec mrtva. Svi znaju kako u Negotunu rade, babice piju kafu, doktor dodje samo na kraju. Drske su i ne zasluzuju da ostanu tu..da imaju imalo obraza same bi dale otkaz. Da li razmisljaju da i one imaju decu i da ce se ave vratiti. Zenu su poradjali indukivano iako nije u startu islo svojim tokom. Da su odmah pristupili carskom rezu sad bi bila ziva. Jedini normalan doktor je Bonan Istatkov i Aleksandar Bankovic ali njima ne daju da rade kako oni zele..izabrani su pogresni ljudi. Pravda ce biti na strani oca jer neminovno je da su pogresili sto su je poradjali na silu nekoliko sati. Digni se drzavo stani u kraj ubicama.

Odgovori 10 0
Ana

13.10.2020 09:16

Vasi i bilo koji drugi zivoti su nebitni. Mi smo samo deo pokretne trake na kojoj drugi zaradjuju. Parce mesa.

Coa

13.10.2020 10:19

Ta lekarska sekta štiti svoje članove. Što se već dogadjalo u nebrojenom broju slučajeva! Za njih treba poseban zakon! Ako nemaju sa čim da rade,nek daju otkaze a ne da ubijaju ljude!!

Danijel

13.10.2020 10:53

Tu treba POLIGRAF test, pa da vidimo ko laze...