Tragedija kakvu Subotica ne pamti: Dečak (12) se igrao i zadavio, porodica ne može da dođe sebi od bola

Autor: Kurir, Republika

Hronika

09.10.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas oko 10.20 dogodila se velika tragedija u petočlanoj porodici Kovač sa Hajdukova kod Subotice. Mališan D.K. (12) se zaneo u igri plastičnim vezicama, da je nehotice samom sebi napravio omču oko vrata.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Nesrećno dete je ostalo bez daha, samo je sebe udavilo, pokušavajući, kako se nezvanično saznaje, da odmota plastičnu uzicu koju je nadovezivao jednu na drugu.

Kako mediji prenose, nesreća se dogodila u pomoćnoj prostoriji u dvorištu, a roditelji su našli telo sina u tom prostoru. Nije bilo spasa dečaku, iako je ekipa hitne pomoći brzo stigla. Telo je poslato na obdukciju, na Institut za sudsku medicinu, a rezultati obdukcije ukazaće na način i uzrok smrti.

 

 

 

Policija je potvrdila da se tragedija dogodila u Hajdukovu, a slučaj je u nadležnosti Višeg tužilaštva.

Uviđa je završen oko podneva, a izvor iz istrage prenosi da  je dečak nenamerno, u igri, prejako oko vrata stegao plastiku kojom se igrao.

- Selo je veliko, ima 2.000 odraslih stanovnika, znamo se po prezimenima i domaćinskim kućama, a ovakvu tragediju ne pamtimo - kaže komšija porodice Kovač.

Roditelji u velikom bolu ne izlaze iz kuće, baka preminulog dečaka jedva govori, kaže da nije bila kod kuće kada se dogodila tragedija, a da je oko podneva nazvala kćerka i rekla joj da odmah dođe.

- Došla sam s posla i još ne mogu da poverujem, unuk se igrao i u igri se nešto desilo, nisam bila prisutna, ne znam dalje šta se dogadalo. Izvinite ne mogu da govorim - jedva je prozborila nesrećna baka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Prvi komšija kaže da su čuli za tragediju, ali ne znaju kako se dogodila.

- Otac je autolimar, dobar domaćin. Imaju troje dece, još dve mlađe devojčice. Dečak je bio najstariji. Dobre komšije i dobro su živeli. Otac ima neku firmu, bavi se limarijom, majka domaćica, deca srećna, ali eto pogodila ih je tragedija. Znamo ga kao dobro dete. Videli smo da su policija i Hitna pomoć bile ispred kuće, sedam, osam kola. Verovatno su uviđaj pravili. Nezgodno nam je da sada idemo tamo, ali kasnije ćemo otići -  rekao je jedan sredovečni muškarac.

Tihomir Lakatoš živi u susedstvu i kaže da poznaje Kristijana i Sandru, roditelje dečaka, i dodaje da su dobri ljudi.

- Tu kuću su nasledili davno, od roditelja. Imaju radionicu sa druge strane kuće, zajedno sam rastao sa ocem dečaka, znamo se od malih nogu, a sada se i deca igraju. Imaju još dve mlađe devojčice, a otac Kristijan i majka Sandra su divni roditelji - rekao je Lakatoš i dodao:

- Čuli smo odjednom sirene i ambulantna kola. Šta da vam kažem, mi smo se taman vratili iz grada, i kada smo stigli već je policija bila ispred kuće. Moja ćerla je videla i neka crna kola, možda pogrebna. Mi smo se uplašili, slutili smo da je neka tragedija u pitanju, ali ostali smo u kući. Sad je muk i tišina, sve su se komšije povukle, sedimo u kućama, da im ne smetamo u bolu. Popodne ćemo otići do komšija, kada se sve malo smiri. Tragedija jeste, ali niko ništa ne priča. Čuli smo da je nesrećan slučaj. Detalje još ne znamo. Sestrice su mlađe, svi idu u školu. To je mešoviti, skladan brak, majka je Srpkinja, rođena je negde kod Kanjiže, a Kristijan (45) ima rođenog brata u inostranstvu. Doselili su se pre 10, 15 godina. Kristijanovi roditelji nisu živi, ali svi smo prijatelji u komšiluku, pomoći ćemo da podnesu bol, koliko možemo.

 

 

 

Na kraju komšija Tihomir kaže:

- Sestrice su male, još nisu svesne tragedije, kao i porodica koja ne veruje da se tako nešto moglo dogoditi njihovom detetu

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading