ŽIV ZAKOPAN: Radnici plakali pored tela MRTVOG kolege

Autor:

Hronika

09.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik "Resa gradnje" Aleksandar Pavlović (28) poginuo je juče u stravičnoj nesreći koja se dogodila na uglu Ulice Stanoja Glavaša i Knez Danilove, kada se oko 13 časova na njega obrušila zemlja dok je bio u rovu dubokom oko četiri metra. Sve se dogodilo munjevitom brzinom i iako su sve interventne službe došle brzo na lice mesta, nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Telo nastradalog radnika

- Prolazila sam ulicom, nisam obraćala pažnju jer već dve nedelje rade vodovod ovde. Čula sam da radnici zapomažu i viču i onda sam shvatila da se dogodilo neko zlo. Rekli su mi da im se kolega okliznuo i pao u taj rov dubok četiri-pet metara, a nekako je povukao za sobom zemlju, koja se obrušila na njega. Njegove kolege su se hvatale za glavu i zapomagale. Neki su i plakali. Hitna pomoć i vatrogasci su brzo došli, ali nisam mogla više da gledam, znam da je mlad čovek, baš mi ga je žao - rekla je jedna starija stanarka iz obližnje zgrade.

Kako Srpski telegraf saznaje, odmah po nesreći jedan od prisebnijih radnika pozvao je vatrogasce spasioce i druge nadležne službe. Na lice mesta su došla dvoja kola i oni su iskopali telo nesrećnog radnika.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Očajne kolege ne mogu da veruju šta se desilo

Bagerista ga greškom zatrpao?

Drugi očevidac tvrdi da je nesrećni Aleksandar već bio u rovu kada se na njega obrušila masa peska.

- Prošao sam tuda neposredno pre nesreće, ali nisam obratio pažnju, kada sam se vraćao, video sam radnike pored, a u kanalu je bilo mnogo peska. Nije se video nikakav trag čoveka, bio je skroz zatrpan. Sve se dešavalo u blizini bagera, ne znam da li je možda bagerista pogrešio i nasuo pesak dok je taj čovek bio ispod. Znam da postavljaju neke vodovodne cevi, valjda za Central garden. Znam to jer su prekinuli dovod vode za jednu od susednih zgrada - kaže jedan od stanara tog dela grada.

- Oni su ga na nosilima na ramenima izneli iz tog rova, a odmah ga je čekala ekipa Hitne pomoći. Videli su da ne diše i da nema pulsa. Pokušali su oživljavanje, masirali mu srce, ali Aleksandru nije bilo spasa. Na kraju su mogli samo da konstatuju smrt - rekao je sagovornik Srpskog telegrafa.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Rupa u koju je nesrećnik pao

LEKARI HITNE POMOĆI UZALUD POKUŠAVALI DA GA OŽIVE

 

Policija je blokirala taj deo grada, na lice mesta su izašli inspekcija i dežurni tužilac, a uviđaj je trajao satima. Pokrenuta je istraga kako bi bile utvrđene sve okolnosti pod kojima se nesreća dogodila i da li postoji nečija eventualna odgovornost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading