Užas koji je zgrozio javnost: Prosjakinja mučila bebu od 7 meseci, sada su ona i muž u pritvoru

Autor: Informer, Republika

Hronika

08.10.2020

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziv snimak majke koja muči svoju sedmomesečnu bebu na Bulevaru Zorana Đinđića u Beogradu tako što je udara, cima za ruku i vrti je kao krpenu lutku šokirao je celu Srbiju.

Foto: youtube.com/printscreen
Majka je bacakala bebu i vukla je za ruku

Policija je odmah otkrila da je reč o Silviji S. (21) iz Beograda, koja pored zlostavljane bebe ima još dvoje starije dece od dve i četiri godine. Silvija je juče uhapšena, a troje mališana, uključujući i zlostavljanu bebu, smešteno je u hraniteljsku porodicu. Utvrđeno je da je stravičan snimak nastao pre tri dana.

Majka monstrum je na saslušanju pred inspektorima šamaranje i bacakanje deteta opravdavala time što je bila nervozna jer su i beba, ali i drugo dvoje dece bili uznemireni što su morali sa njom da idu u prosjačenje.

 

I muž u pritvoru

- Ona je rekla da je na prosjačenje primorava muž, da često bije i nju i decu, zbog čega je i on uhapšen. U razgovoru sa Silvijom saznali smo da ona svakodnevno decu vodi u prosjačenje, a da je spornog dana bila naročito nervozna jer nije sakupila dovoljno novca, koliko joj je "muž zacrtao". Kako je muž u takvoj situaciji bije i zlostavlja, želela je da nastavi sa prosjačenjem, ali je deca nisu slušala - prenosi izvor iz istrage.

Oko 600 mališana godišnje se oduzme zbog zlostavljanja

Svake godine oko 600 mališana u Srbiji se iz bioloških izmešta u hraniteljske porodice mahom zbog zanemarivanja i zlostavljanja. U taj broj ulaze samo oni koji prvi put napuštaju porodice, nezvanične su informacije iz Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Spisak je mnogo duži kada mu se dodaju sva deca koja su poslednjih godina umesto sa svojim roditeljima nastavila život sa hraniteljima i njih je više od 6.500.

Prilikom saslušanja majke, dodaje izvor, na deci su uočene brojne povrede, što je predočeno Gradskom centru za socijalni rad, koji je doneo odluku da mališane izmesti u hraniteljsku porodicu. Silviji i njenom suprugu određeno je zadržavanje do 48 sati. Njoj zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo "zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica", a njemu i zbog "primoravanja drugog lica na prosjačenje".

Sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša Stanisavljević kaže da je bila frapirana snimkom koji je osvanuo u medijima.

 

- Odmah pošto smo videli snimak, stručni radnici mesno nadležnog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad su izašli na teren kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti u cilju uspostavljanja bezbednosti za dete. Na navedenoj adresi i okolini stručni radnici nisu zatekli ni majku ni dete koje ona, kako se vidi na snimku, zlostavlja. Zato smo u pomoć pozvali policiju, koja je uspela ženu da pronađe i privede. Radnici nadležnog centra, sa druge strane, po hitnom postupku pokrenuli su proceduru neodložne i hitne intervencije sa ciljem uspostavljanja bezbednosti kako zlostavljane bebe, tako i preostalo dvoje mališana koji su prisustvovali sceni ovog nedopustivog nasilja - kaže ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading