BACIO SE U AMBIS DOK SU VATROGASCI VIKALI "NEMOJ!": Video rasvetljava tragediju na Dorćolu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan T. (52), za kojeg se mislilo da je u utorak oko 12.30 nesrećnim slučajem pao s nadstrešnice terase koja je na 12. spratu, ipak se svesno bacio uprkos molbama vatrogasaca da to ne čini!

RepublikaFoto: Republika
Trenutak kada nesrećni čovek pada

NAKLJUKAN LEKOVIMA

Kako se u vidi u šokantnom snimku, Ivan se u jednom trenutku probudio, a vatrogasci su bili na krovu zgrade na samo nekoliko metara od njega. Pogledao je dole i video na kolikoj je visini, a kako je bio na ivici nadstrešnice za koju se držao, samo se pustio kako bi pao ispred zgrade, ali je pao na ogradu terase koja se nalazi odmah ispod, i to s unutrašnje strane.

- Ne, ne, ne, stani! Ne pomeraj se! Lezi dole! Ej, ne, ne, ne! - vikali su Ivanu vatrogasci u tom trenutku.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mesto odakle je Ivan T. pao u ambis

Međutim, umesto da siđe na tu terasu, on se prebacio na ivicu ograde i podigao ruke, kojima se držao, i pao pravo u ponor pred očima hitnih službi koje su došle da mu spasu život, ali je to bilo nemoguće.

Skup sat i dobre cipele

Nesrećnog čoveka nisu zatekli ni drugi žitelji tog dela grada koji su prisustvovali ovoj drami.

- Delovao mi je kao čovek od pedesetak godina. Bio je normalno obučen, video sam da na ruci ima veliki, čini mi se, skupocen sat. Na nogama je imao i dobre patike - izjavio je jedan stariji čovek koji nije želeo da se predstavi.

U toku je policijska istraga koja treba da utvrdi sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila i šta je bio motiv za čudno ponašanje čoveka koji je stradao.

Kako saznajemo, obdukcijom je utvrđeno da je bio pod uticajem velike količine lekova, ali još uvek nije poznato kako je dospeo na nadstrešnicu, na kojoj je izgledao kao da spava neko vreme.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Pločnik na koji je pao

UŽAS PRED OČEVICIMA

- Primetio sam ga nešto posle 11 časova, pre toga ga nisam video. Samo su mu noge virile s nadstrešnice terase. Nije se mrdao, osim što bi ponekad pomerio stopala, koja su mu virila nad ambisom. Bilo je tačno 11.13, kada sam pozvao policiju, a onda sam izašao da ih sačekam da ne bi lutali - izjavio je kobnog dana za Srpski telegraf Slobodan Plavšić, stanar Pančićeve ulice.

Pao pred lekare

Nesrećni Ivan T. pao je, takoreći, pred ekipu Hitne pomoći koja je takođe bila na licu mesta. Nažalost, medicinari su mogli samo da konstatuju smrt. Na pločicama, na koje je pao, ostala je samo velika lokva krvi.

Prve ekipe stigle su oko 11.26. Došli su policija, Hitna pomoć, vatrogasci. Po svemu sudeći, nisu znali kako da najbezbednije dođu do čoveka koji je još uvek skoro dopola visio s krova i izgledalo je da nije svestan šta se dešava oko njega.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bilo je užasno - Slobodan Plavšić

- Čuo sam da su vatrogasci hteli da postave vazdušni jastuk ispod tog dela krova gde je bio taj čovek, ali nisu mogli zbog terena. Dalje ne znam šta se dešavalo, nisam mogao da vidim. Sve se okončalo oko 12.30. Bilo je užasno. Čovek se u jednom trenutku prevrnuo i pao sa krova - opisao je Plavšić.

Ceo uznemirujući video možete pogledati na www.republika.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading