(FOTO) ŽEŠĆA ZAPLENA NA HORGOŠU: Zavrteće vam se u glavi kad vidite koliko novca su pokušali da prokrijumčare!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.10.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, tokom vikenda otkrili tri pokušaja krijumčarenja deviza i zaplenili gotovo 150.000 evra.

Foto: Uprava carina
U autu sakriveno brdo novca

Jedan je zabeležen sinoć kada je državljanin Srbije (50), albanske nacionalnosti vozio BMW od Nemačke ka Presevu, a u prostoru za rezervni točak u podu prtljažnika pronađena je platnena torba u kojoj je pored električne pumpe za gume bilo sakriveno 35.000 evra i 9.000 američkih dolara.

Daljom kontrolom je i u unutrašnjosti patika, spakovanih u jednu od torbi sa ličnim prtljagom, pronađeno 36.610 švajcarskih franaka.

Foto: Uprava carina

Osim toga, u novčaniku putnika našlo se još oko 2.500 evra, pored prijavljenih 10.000 evra, pronađenih u džepu trenerke koju je putnik imao na sebi.

"Zbog pokušaja krijumčarenja preko 96.000 evra u različitoj valuti, putnika su zajedno sa vozilom i zaplenjenim novcem preuzeli policija i tužilaštvo", navodi Uprava carina.

Foto: Uprava carina
Zaplenjen novac

Par sati ranije neprijavljene devize pronađene su i kod državljanina Crne Gore (51).

On je sam putovao "BMW"-om nemačkih tablica, navodi se u saopštenju i dodaje da je carinicima na ulazu u zemlju rekao da sem ličnog prtljaga i oko 8.000 evra nema ništa da prijavi.

Detaljnom kontrolom u džepovima prsluka koji je putnik nosio na sebi pronađeno je 35.000 evra, dok je u novčaniku imao oko 3.000 evra.

Foto: Uprava carina
Zaplenjen novac

Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos deviza privremeno je zadržano gotovo 28.000 evra.

U subotu je u audiju, austrijskih tablica, kojim su putovala dvojica državljana Srbije iz okoline Sremske Mitrovice takdoje nađen veći novac nego što je dozvoljeno.

Carinicima su pokazali svoje torbice u kojima su zaista imali po 10.000 evra koliko se može nositi preko granice bez prijavljivanja.

Međutim, ličnim pretresom u džepu jakne koju je 46-godišnji vozač romske nacionalnosti nosio na sebi, pronađeno je još 25.100 evra, navodi se u saopštenju i dodaje da će neprijavljeni novac biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading