Grupa Alana Kožara plaćena pola miliona evra da likvidira vođu "kavčana" Radoja Zvicera

Autor: Kurir, Republika

Hronika

03.10.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa koju je predvodio ubijeni Alan Kožar iz Bara plaćena je pola milona evra za likvidaciju vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Radoje Zvicer

Likvidacija Zvicera trebalo je da bude odmazda za ubistva vođa škaljarskog klana Kotoranina Igora Dedovića i Podgoričanina Stevana Stamatovića koji su lokvidirani 19. januara u restoranu u centru Atine dok su bili sa familijama.

Istražitelji imaju operativna saznanja da su „škaljarci“ koji su sarađivali sa Kožarovom barskom kriminalnom grupom na sastanku izvan naseljenog mesta, utanačili cenu i predali novac za odstrel, saznaje podgorička Pobjeda iz izvora bliskih istrazi.

 

Da su primopredaja novca i nalog za likvidaciju tada dogovoreni, potvrdio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je krajem avgusta na konferenciji tužilaštva kratko kazao da je sprečena likvidacija visokopozicioniranog člana ktriminalne grupe. On nije saopštio više detalja o ovom slučaju.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da su se nakon zločina u Atini, „škaljarci“ odlučili za likvidaciju najmoćnijeg čoveka iz suparničkog klana, koji godinama ne živi u Crnoj Gori i za taj zadatak su angažovali Kožarovu grupu.

Za samo četiri meseca, potencijalni egzekutori ušli su u trag Zviceru, ispratili njegovo kretanje i isplanirali zločin.

Dvojica napadača su presrela Zvicera dok je džogirao u blizini svoje zgrade u Kijevu i zapucala su na njega. Ubrzo se pojavio snimak na kom se vidi kako Zvicerova supruga Tamara repetira pištolj i puca na napadače. Ona je svojom reakcijom praktično oterala egzekutore i spasla mužu život.

 

Zvicer je nakon ranjavanja u bolnici proveo desetak dana, a kada je izašao predao je zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstvo, preneli su crnogorski mediji. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading