ŽRTVA MALČANSKOG BERBERINA PRVI PUT U SUDU: Monika hrabro svedočila o strahoti koju je preživela!

Autor: A. POPOVIĆ

Hronika

02.10.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresnim dvo i po časovnim svedočenjem Monike K. (12) iz Suvog Dola juče je u Višem sudu u Nišu nastavljeno suđenje monstruoznom Ninoslavu Jovanoviću (46), poznatijem kao Malčanski Berberin, koji je u decembru prošle godine oteo devojčicu i zlostavljao je devet punih dana.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Monika K.

Monika je 16. septembra trebalo prvi put da svedoči, ali ročište je odloženo jer njen dželat nije došao, a izostanak je opravdao zdravstvenim tegobama.

Da bi izbegli stres kod maloletne žrtve prilikom susreta s njenim otmičarem, njoj je omogućeno da iskaz da preko linka iz druge prostorije suda, dok su njeni roditelji Aleksandra i Robert bili u sudnici, gde su pratili Jovanovićeve reakcije. Zgrožena majka je stoički podnela svedočenje ćerke o strahoti koju je preživela, dok je otac izašao posle pola sata.

- Prvi put sam saznao neke stvari danas u sudnici. Nisam mogao da slušam njenu priču, tako da sam posle nekih pola sata napustio sudnicu - rekao je Robert K., istakavši da će pravda biti zadovoljena jedino ako Jovanovića osude na doživotnu robiju.

RepublikaFoto: MUP Srbije/FaceApp
Ninoslav Jovanović

Manijak crveneo od besa

Posle suđenja Monikinoj porodici kao da je malo laknulo jer su uvereni da sudija ne može ostati imun na svedočenje maloletnice koja je preživela pakao. Majka devojčice je istakla da je prvi put videla da se Jovanović razbesneo i to dok je slušao kako dete priča šta joj je radio.

- Videla sam samo da je bio crven, verovatno od besa, ne znam šta je s tim čovekom, ali mi smo jedva izdržali njegovo prisustvo. Ne treba da vidi belog dana, to je zaslužio. To je video i sudija i svi koji su čuli naše dete, koje je govorilo istinu - istakla je majka zlostavljane devojčice.

Posle oca i majka tinejdžerke je ispričala da je suđenje bilo izuzetno traumatično, ali da je ponosna na dete zbog hrabrosti koju je pokazala.

- Bilo je grozno, ali nam je drago što je ona govorila istinu, dokazala je još jednom da je ona lavica. Svaki detalj je opisala... Hrabro je podnela u meri u kojoj nismo očekivali. Rekla je da joj je kamen pao sa srca i da joj je lakše što je ispričala kako je sve bilo. Mislim da joj to dosta znači jer ona nama nije govorila sve detalje, upravo sada smo i mi prvi put čuli neke stvari i drago mi je što je bar to iznela kako treba - ispričala je suznih očiju Aleksandra K.

Podsećanja radi, Jovanović je pronađen na groblju u Malči i uhapšen nedelju dana nakon što je devojčica koju je kidnapovao pronađena u vikendici u Pasjači i 17 dana nakon što ju je oteo na putu do škole u mestu Suvi Dol kod Niša. Inače, nadimak Berberin je dobio jer je kao serijski silovatelj imao fetiš da šiša žrtve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading