NASTAVLJENO SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Monika svedočila o zverstvima koje je proživela!

Autor:

Hronika

02.10.2020

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Nišu danas je saslušanjem žrtve, devojčice Monike K. (12) nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčcanski berberin.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ninoslav Jovanović

On je optužen da je ovu devojčicu iz sela Suvi do krajem prošle godine oteo i zlostavljao desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhapšen sedam dana kasnije.

Iz Višeg suda u Nišu sapšteno je da je devojčica, koja ima status posebno osetljivog svedoka, prema zakonskim pravilima ispitana iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka.

Na početku današnjeg suđenja Jovanovića je ponovo tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga iz kojih je suđenje bilo odloženo sredinom septembra, ali sud tu molbu nije prihvatio.

Sledeće suđenje je zakazano za 14. oktobra u 11 časova, navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Na početku suđenja u junu, sud je radi zaštite interesa maloletne oštećene isključio javnost sa celog suđenja.

Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali, takođe zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalivfkaciju krivičnog dela za koje se tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu, 29. decembra pronađena, nakon 10 dana veklike policijske potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

RepublikaFoto: facebook.com/Zlatko Vujičić
Monika

Monika nije bila u sudnici

- Nije bila u sudnici, bila je u posebnoj prostoriji gde je bila jedna žena sa njom, a mi smo bili u sudnici. Nama je bilo grozno, ali sa druge strane nam je drago što je Monika govorila istinu i dokazala još jednom da je ona samo lavica i ništa više. Sve je ispričala i opisala je svaki detalj - kaže majka Monike, navode Novosti.

- Sve je hrabro podnela. Rekla je da joj je kamen pao sa srca što je ispričala. Ona nama nije govorila sve detalje i sada smo prvi put neke stvari čuli i drago nam je što iznela sve pred sud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading