Radmila sahranjena pored sina za kog je optužena da ga je ubila: Motiv zločina majka odnela u grob!

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

02.10.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radmila M. (34), koja je preminula u specijalnoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, u četvrtak je sahranjena u Petlovači, kod Šapca, gde je živela sa suprugom i troje dece.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona će počivati pored petomesečnog sina Kristijana za čije je ubistvo optužena i zbog čega je i bila u pritvoru. Dečak je ubijen u aprilu prošle godine.

Ova tragedija je potresla celu Mačvu. Majka je tada ispričala reporteru Telegrafa.rs kako je bebu nahranila oko pola deset uveče i spustila je u kolica. Navodno, samo što se okrenula da ostavi flašicu, beba je već zaspala, a kada je shvatila da ne diše, nije uspela da je probudi. Ona i suprug su dete odneli u Dom zdravlja u Prnjavoru.

Lekar je roditeljima rekao da je dete mrtvo i kolima hitne pomoći je prebačeno u šabačku bolnicu, gde su posle neuspešne reanimacije lekari u 23.03 sati konstatovali smrt. U specijalističkom izveštaju napisali su da je beba primljena bez respiracije, palpabilnih pulseva, hladne periferije, sa mrtvačkim mrljama, nereaktivnim zenicama. EKG je pokazao ravnu liniju, iz usta i nosa se cedio zgrušan mlečni sadržaj sa sukrvicom.

Međutim, obdukcijom i istragom koju je sprovelo Više javno tužilaštvo utvrđeno je da se dečak nije udavio mlekom iz flašice već da ga je majka ugušila dok je spavao u kolicima. Radmila je, navodno, u predistražnom postupku priznala zločin, a kasnije poricala.

Uhapšena je u decembru i iz šabačkog zatvora zbog psihičkih problema prebačena u zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gde je umrla.

U selu su bili šokirani saznanjem da je majka osumnjičena za ubistvo deteta jer je godinu dana ranije na porođaju izgubila muško dete i ponovo je zatrudnela kako bi porodica prebolela tragediju. Sve je slutilo da će tako i biti jer je beba lepo napredovala posle skoro tromesečnog lečenja na Institutu za neonatologiju gde su je lekari spasli od teške sepse i lečili od više bolesti.

U međuvremenu je porodica počela da renovira staru kuću koju su kupili nakon što je izgorela u požaru. Vredno su radili za nadnicu da bi uredili krov nad glavom.

Zločin za koji je Radmila osumnjičena je sve prekinuo, a ona je u grob odnela tajnu zašto je ugušila svoju bebu. Njen rođeni brat za Telegraf.rs je potvrdio da porodci nije saopšteno kako je Radmila preminula u zatvorskoj bolnici. Urađena je obdukcija i izveštaj se očekuje za mesec dana.

Telegraf.rs saznaje da se Radmila pre tri meseca porodila u zatvoru, a dete je Centar za socijalni rad iz Bogatića smestio u hraniteljsku porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading