Poznato u kakvom su stanju deca koja su povređena u požaru na Čukarici: Postoji mogućnost da...

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Hronika

01.10.2020

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje dece od 7, 10 i 13 godina, koja su iz požara na Čukarici prebačena na Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, stabilno su i velike su šanse da ona već danas budu otpuštena kući.

RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Foto: Ilustracija

Sve troje dece je u Dnevnoj pedijatrijskoj bolnici Instituta, a kako je za Telegraf rekao prof. dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta, nijedno dete nema opekotine niti znake trovanja.

- Postoji mogućnost da deca već danas idu kući sa majkom i ocem, koji su na Vojnomedicinskoj akademiji. Deca su dobijala kiseonik, i pod kontrolom su toksikologa. Jedno dete se malo više nagutalo ugljen-monoksida, ali su svi stabilno. Nemaju opekotine, niti znake trovanja - rekao je prof. dr Vukomanović.

Iz ovog požara i šest odraslih osoba je prebačeno na Vojnomedicinsku akademiju (VMA).

Kako je rečeno u toj ustanovi, oni su na toksikologiji, u toku je njihova dijagnostika, nakon čega će se znati da li će ostati u ovoj ustanovi, ili će biti otpušteni kućama.

Na Čukarici, u zgradi u naselju Bele Vode, da podsetimo, jutros oko 6 sati izbio je požar usled eksplozije bojlera. Eksplozija se dogodila u Ulici Leposave Vujošević u stanu na trećem spratu, a požar se proširio i na četvrti sprat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading