Saslušan osumnjičeni za ubistvo malinara iz Osečine: Istražuje se da li iza svega stoji ljubavni trougao

Autor: blic.rs, republika.rs

Hronika

01.10.2020

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novosađaninu Radovanu S. (55), koji se tereti za ubistvo Milovana Marinkovića (52) u nedelju u Gunjacima kod Osečine, određen je pritvor, a istražuje se motiv zločina, da li je u pitanju preljuba ili je žrtva možda proganjala suprugu osumnjičenog.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni Radovan S. je juče priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Valjevu i, kako saznajemo, branio se ćutanjem. Nakon toga, dežurni tužilac je sudiji za prethodni postupka predložio da osumnjičenom odredi pritvor iz tri razloga - uticaja na svedoke, pokušaja bekstva i zbog uznemirenja javnosti.

Dok je osumnjičeni u pritvoru, utvrđuju se sve okolnosti zločina u Gunjacima, čija su glavni akteri muškarci, cenjeni u svojim profesijama, bez mrlja u karijerama, a kamoli krivičnim dosijeima.

U prvom momentu pominjala se ljubomora, navodno da je žrtva, inače poznati malinar u osečinskom kraju, bila u emotivnoj vezi sa suprugom Radovana S., koja kao i muž, ima vrhunsku karijeru i cenjena je svom poslu. Proverava da li su zaista bili u nekoj preljubničkoj vezi ili je možda žrtva bila opsednuta suprugom osumnjičenog.

- Da bi se utvrdilo zaista kakvi su odnosi bili između ubijenog, osumnjičenog, ali i supruge privedenog, uzeti su telefoni sve troje i veštače se njihove sadržine. Ali i kompjuteri. Ko je kome slao poruke, i to one obične, ali i na društvene mreže. Kakve su bile te poruke - seksualne, uznemiravajuće, preteće. Uz to proverava se i šta je supruga ubijenog, koja je u momentu zločina bila u kući, znala o navodnom odnosu svog muža i supruge osumnjičenog - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

 

Ono što je zasad poznato jeste da u Novom Sadu osumnjičeni živi sa suprugom, a da u "srpskoj Atini" studira ćerka ubijenog Marinkovića. Da li su članovi ove dve porodice imali neposrednih kontakata i uopšte kako su "povezali" biće utvrđeno u daljom istrazi. Zasad nema potvrde da se neko od ljudi povezanih sa ovim ubistvom obraćao policiji, ali će se proveriti i to.

Marinković je ubijen u nedelju, oko 10.30 sati, u svojoj kući u selu Gunjaci kod Osečine. U tom momentu u kući su bile i njegova supruga i majka. Pre zločina, osumnjičeni se navodno dovezao iz Novog Sada i ispred kuće susreo je Marinkovićevu suprugu.

Mediji su pisali da ju je upitao da li je to kuća Marinković, a ona je, ne sluteći ništa, rekla da jeste i pozvala je Milovana, rekavši mu da ga traži neki čovek. Radovan i Milovan su navodno neko vreme razgovarali u suterenu, a onda su se začuli pucnji.

 

Radovan S. se sumnjiči da je iz pištolja, koji je poneo iz Novog Sada, ispalio dva hica u Marinkovića i usmrtio ga. Nakon toga je seo u svoj "nisan" i krenuo iz sela, a majka i supruga su sišle u suteren i zatekle mrtvog Marinkovića.

Radovan S. uhapšen je zaustavljen u Osečini. Mirno se predao.

Žrtva sahranjena na lokalnom groblju

Dok je osumnjičeni čekao odluku sudije za prethodni postupak o pritvoru, Marinković je sahranjen na groblju u lokalnim Gunjacima. Od njega su se pored porodice oprostili brojni meštani ovog sela kod Osečine.

Poznanici iz Gunjaca o Milovanu imaju samo reči hvale, navodeći da je bio vredan čovek, pravi domaćin.

- Milovan se bavio poljoprivredom, uzgajao je maline i kupine. Imao je i hladnjaču. U tom poslu radili su porodično, žena mu je knjigovođa u porodičnoj firmi - kazale su komšije.

Sagovornici "Blica" naveli su da im nije poznato da je Radovan imao ljubavnicu.

- Posmatrali smo ga kao uzornog poljoprivrednika i nije nas zanimao njegov privatni život - napomenuli su poznanici ubijenog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading